Az ősz színeivel és ízeivel búcsúzik az indián nyártól a Badacsonyi GasztroPiknik keretében a Pátzay Borbirtok. A teraszon különleges borokat és ínyenc ételeket kóstolhatsz.
Gál Attila Michelin-jelölt séf pedig az ízlelőbimbókat kényezteti: a Gourmet Fesztiválról már jól ismert PiknikUtczaBár food truckjával érkezett Badacsonyba, és az ANGUS specialitások mellett újabb gasztronómiai kalandokkal vár téged is.
A hétvége zászlóshajója az angus-kacsamáj burger, amelybe angusmarha pogácsa, fehér cheddar sajt, kacsamáj mousse kerül, megbolondítva egy kis szarvasgombával. Paradicsom, madársaláta és ízletes uborka az, ami a vaskos tartalmat frissé varázsolja.
– Ezek a receptek már beváltak tizenéve, most a burger áll hozzám a legközelebb – vallja a a Király utcai Márgál és a Káli Art Inn legendás egykori konyhafőnöke. – A food truck-ban a szabadságot szeretem a legjobban. Van három kocsim, mindegyik mást tud. Az egyik parázson süt, a másik egy reggelizős kocsi, a harmadik pedig egy 50 éves Merci. Most angus marhára épülő finomságokat hoztam, ebből választhat a közönség.
– Szeretnénk életet lehelni a következőkben erre a szép teraszra a feldolgozó pincénél, a Villa Pátzaynál – mondja Kardos Gábor, a Piknik ötletgazdája. – Gál Attila séf eljött egy foodtruck-kal a hosszúhétvégére és igazán ízletes burgerekkel kényeztet minket, amihez egy pohár bor vagy épp murci is jól esik. A tervünk az, hogy havi egy hétvégén szeretnénk gasztronómiai élményt is idevarázsolni a páratlanul izgalmas borok mellé.
A terasz piknik szekcióját bármikor élvezheted a GasztroPiknik eseményen kívül is! A tálon magyaros ízelítőt találsz, amely kétféle (vékony és vastag) mangalicakolbászt, érlelt- és füstölt sonkát tartalmaz.
Nézd meg ínycsiklandó képeinket a Piknikről és látogass el Badacsonyba a hosszúhétvégén!
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu