likeBalaton.hu | 2021.06.25. 20:00
Szabadtéri színházi fesztivállal vár Szigliget
Koncertekkel, szabadtéri színházi előadásokkal és egyedülállóan erős gasztronómiai kínálattal várja vendégeit a Balaton legújabb kulturális és kulináris központja, a Szigliget Várudvar.

A kiváló étkek és kulturális programok mellett a helyszín is rendkívüli, egyszerre látványos és hangulatos, így a látogatók minden érzékszervüket egyszerre kényeztethetik majd.

A Szigligeti Vár tövében, a Balaton felett épülő, közel ötszáz fős tribün valószínűleg az ország legszebb panorámáját nyújtó színházi lelátója lesz, az igazi színházi élményről pedig fővárosi és dunántúli színházak népszerű darabjai gondoskodnak majd.

Szigligeti ófalu
Fotó: Mihály Szilvia

– A hosszú bezártság után mindenki ki van éhezve a kultúrára, az élőzenére, a jó színházi élményekre és a közösen elfogyasztott minőségi ételekre. Mi ehhez teremtünk biztonságos körülményeket a Balaton- felvidék legszebb környezetében – vázolta a koncepciót Kovács Anna, a Szigliget Várudvar vezetője.

A Balaton- parti település eddig is bővelkedett érdekességekben, hiszen a váron kívül az Ófalu nádtetős házai, a strand, a kirándulóhelyek is népszerűek a vendégek körében.

Kattints ide, és tudd meg, mi mindent láthatsz egy kétnapos szigligeti pihenés során!

Színház a vár tövében

A Szigliget Várudvar különleges elhelyezkedésű színpadát a Centrál színház New York-i komédiája avatja fel június 26-án. A Centrál Színház közel másfél évtizede hódító előadásában Básti Juli, Nagy-Kálózy Eszter, Rudolf Péter eleveníti meg Woody Allen önironikus gondolatait az életközepi válságról, kapcsolati krízisekről – a szereposztás, a szerző, a rendezés és a helyszín is fergeteges szórakozást ígér.

Szintén a férfi és a nő közötti viszonyokról szóló darabbal érkezik következő héten Kaposvárról a Csiky Gergely Színház, Gyárfás Miklós Tanulmány a nőkről zenés komédiájában a 60-as, 70-es évek legnagyobb slágerei is felcsendülnek.
A kaposvári színház másik rendkívül népszerű előadását is elhozza Szigligetre, Neil Simon Furcsa pár nagysikerű vígjátékát Olt Tamás állította színpadra.

Különleges hangulata lesz ennek a színpadnak

A programsorozatban a Soproni Petőfi Színház és a Zentai Magyar Kamaraszínház koprodukciója, az Ördögölő Józsiás is színpadra kerül – Tamási Áron tündérmeséje – Szarka Gyula eredeti zenéjével és dalaival – az angyali és démoni erők örök küzdelmét eleveníti meg.

A Játékszín két darabbal érkezik: Rejtő Jenő egyik legszórakoztatóbb regényéből, a Szőke ciklonból Szente Vajk készített színpadi adaptációt, valamint a Hatan pizsamában fergeteges vígjátékával, mely Gálvölgyi János rendezésében kerül színpadra.

A Kecskeméti Katona József Nemzeti Színház Andrew Bergman komédiáját hozza el, a Társasjáték New Yorkban egyszerre tartalmas és kellemes, kacagtató élményt ígér.

Júliustól indul a Tihanyi Szabadtéri Játékok előadássorozata, a déli parton pedig a Kultkikötő darabjai ígérnek feledhetetlen nyári színházi estéket.

Koncertsorozat

Az egész nyáron át tartó koncertsorozat alatt a legnépszerűbb hazai előadók – többek között a Budapest Bár és a Wellhello – lépnek majd újra közönség elé a Szigligeti vár tövében.

Fotó: Freepik

Az előadások előtt mindenképp menjetek fel a várba, kissé meredek a felfelé vezető út, de varázslatos panoráma tárul elétek, ezt a látványt kár lenne kihagyni.

Fotó: Mihály Szilvia

A környéken több koncertélmény is vár rátok, Badacsonyban a Bor7végék és a Kultkikötő zenei csemegéi, Balatongyörökön Jazzfiesta, keszthelyen pedig a Viviera fellépői, Majka, Rúzsa Magdi és a Bagossy Brothers táncoltatnak meg a nyáron.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva