Gulyás J. Attila/ Magyarnemzet.hu | 2021.02.18. 19:00
Várnyitásra és a belföld újraindítására készül Szigliget
Húsvétkor nyitnák meg a szigligeti vár hatalmas kapuit, és ha a járványhelyzet megengedi, nyáron újra tartanának kézműves vásárokat, harci játékokat, koncerteket a Balaton leglátogatottabb hadtörténeti műemlékének udvarán, illetve a vár tövében.

Szigligeten önkormányzati forrásból kicserélik a Török Bálint kapu melletti híd faszerkezetét, a Bakonyerdő Zrt. segítségével pedig az óvárban már megjavították a korlátokat, a kilátónál információs, ismeretterjesztő játékokat helyeztek el és új járda épült a Kisfaludy utca és a Csonka torony között – mondta Balassa Dániel, Szigliget múlt év őszén megválasztott polgármestere, történelmi rangját tekintve várkapitány.

Fotó: Mihály Szilvia

 

A Balaton váraként emlegetett, idén 760 éves szigligeti erőd múlt évi látogatottságáról Balassa Dániel elmondta, hogy a koronavírus-járvány sem csökkentette jelentősen a település büszkesége iránti érdeklődést:

2020-ban is csaknem 190 ezren keresték fel a kormány 2015-ös nemzeti várprogramja keretében a több mint egymilliárd forintos fejlesztésből megújult műemlék-együttest.

– A magyarok mellett elsősorban német és lengyel turisták érkeztek a várlátogatásokra, és reméljük, ez évben a külföldi vendégek köre is bővülni fog, feltéve, hogy enyhülnek vagy megszűnnek a vírusjárvány miatti korlátozások – vélekedett.

Szigliget vezetője leszögezte: a nyaranta is csöndes, mindössze 900 lelkes település képviselő-testülete szeretné megtartani Szigliget falusias jellegét.

Forrás: magyarnemzet.hu

Nyitókép: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva