Mészáros Annarózsa | 2023.11.24. 08:00
Ami itt nincs, az nem is létezik – a káptalantóti piac
Olívafa, kürtőskalács, olajfestmény, csattogós lepke, bio szappan. Ezer és egyféle dolgot lehet találni a Liliomkert Piacon vasárnap délelőttönként, karácsony közeledtével kincsesbánya az ajándék után kutatóknak.

A piac kacsaringós és igen zsúfolt utcácskáin helyi termelők árulják portékáikat. Remek borokat, pálinkákat, a pékáruk teljes repertoárját kínálják a standokon, de természetesen a friss hurka sem maradhat el. Az édesszájúakat sajttorta várja, a vájtfülűeket meg muzsika. Kislánytól pikulaszó, nagy sráctól gitárnyúzás. A téli lekvárhoz friss birs, a nappali padlójára cakkos szőnyeg, a szerelmes kezére zodiákus karperec az örök összetartozás jegyében.

A nyári szezonban érdemes már hajnalok hajnalán érkezni, hogy legyen parkolóhely, na meg ne legyen agyontaposva a láb, mert jócskán telve szokott lenni a gyönyörű panorámával gazdagított vásártér. Az őszi napsütés is bóklászásra csábít, ha nem vennél semmit, akkor is jól esik a szemnek a türkizben csillogó balatoni kerámia és nagymamát idéző fajansz tál. Az illatokról nem is beszélve: sült cukor és ízletes alma, gőzölgő puncs és fonott kalács vajas egyvelege tekereg a levegőben.

Kóstolni lehet és ér is: minden standon kiskanál vagy kiskosár vár a csemegékkel, vegyél belőle bátran! Szaglászd végig a színpompás szappanokat és merülj el az aranyló Badacsonyban vagy csak huppanj le az egyik lugasban és élvezd a napsütést ebben a vásári forgatagban!

 

 

Nézd meg a Piacon készült képeinket!

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva