likeBalaton.hu | 2024.05.16. 08:00
Baltával rongálták meg a Hello Wood építményeit a balatoni tanúhegyen
Vandálok tettek tönkre Hello Wood-os installációkat, valamint egy szelfitáblát Zalahalápon. A helyiek felháborodva keresik a Haláp-hegyi elkövetőket.

„Baltával megrongálták a Hello Wood két installációját, és tönkretették a 2023. 12. 23-án újra elkészített Zalahaláp szelfitáblát. A rendőrségi feljelentés megtörtént…” – tájékoztatott a – Falu a hegy lábánál. nevű Facebook-oldal.

Mást is tönkretettek Zalahalápon

Mint később, a rendőrségi helyszínelés közben kiderült, az elkövetők tönkretették az elektromosáram-elosztót, és letörték a napelemes kandelábert is. A helyiek felháborodva keresik a Haláp-hegyi vandálokat.

Díjnyertes építész stúdió és Haláp-hegy

A Hello Wood nemzetközi építész stúdió különböző épületek, dizájnkabinok és egyedi projektek tervezésével és kivitelezésével foglalkozik. Alkotásaikkal többször díjat is nyertek.

A lángoló piramisok, a veszprémi GyárKert installációja, a Kapolcsi Sziklák és zalahalápi alkotótábor nyomán is kapcsolódnak a Balatonhoz.

2023-ban a zalahalápi bazaltbányában rendezték a Builder Summitot, egy 10 napos nemzetközi építészeti tábort és fesztivált, melynek során a hallgatói csapatok maradandó installációkat építettek oktatóik vezetésével.

– Megmutattunk az embereknek egy gyönyörű helyszínt, amely eddig méltatlanul kimaradt a balatoni híradásokból. A zalahalápi kőbánya krátere ma már ajánlott kirándulópont, ahol a Builder Summit Fesztivállal valósítottunk meg hatalmas installációkat – nyilatkozta korábban a likeBalaton.hu-nak Huszár András, a Hello Wood ügyvezetője, vezető építésze.

Tervezd meg az utazást!



:


 

 

 

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay/medienluemmel

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva