2019.12.05. 21:36
Disznóvágással nyitottak Káptalantótiban
Az alakulóban levő Káptalantóti Sport és Kulturális Egyesület tagjai első ízben rendeztek falusi disznóvágást a piacon.

A hozzávetőlegesen ötventagú csoport célja, hogy tegyenek településükért, felélénkítsék a sport- és kulturális életet Káptalantótiban.

Az egyesület első rendezvénye volt a szombati disznóvágás, amelyre eddig csak egyszer volt példa a faluban – tudtuk meg Köves Mihálytól, az egyesület elnökétől.

Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– Egyben csapatépítő program is a mai, de örömmel látunk mindenkit. A közel 170 kilogrammos disznó Buda Istvántól, helyi barátunktól származik, Pintér Dominik a böllér szerepét vállalta fel. Itt, helyben tisztítottuk meg és daraboljuk fel a húst. A házigazda, Tóth Imre biztosította a csapatnak a reggelit a Langallós és kemencés házban, az egyesületi tagok pogácsát sütöttek reggelre. A kemencét már bemelegítettük a sült húsoknak, fő a káposzta, mindent a helyi receptek szerint készítünk el. Füstölőre csak a szalonna megy, de készül véres hurka és kolbász nagyanyáink fűszerezése szerint, és mindenki kóstolóval megy haza. Sül az oldalas, a pecsenye, rotyog a húsos káposzta, májat sütünk – mondta el érdeklődésünkre Köves Mihály, akinek az édesanyja felelt az ízvilágért, fűszerezésért. Mivel sok a fiatal és a kisgyermek, így a csípős kolbász mellett klasszikus is készült.

Adventi vásárral is készülnek a közösség lakói.

Az egyesület tagjai legközelebb Mikulás-ünnepséget szerveznek a gyerekeknek a kemencés házban, ahol Tibi bohóc ezúttal krampuszként ad műsort, míg a Mikulás megérkezik.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva