MW | 2024.05.24. 10:00
Elmesélik a lakók hogy történt a szörnyű gázrobbanás (videó)
A lakók arra ébredtek, hogy az egész ház megremegett.

Hatalmas robbanás történt szerda délelőtt egy tapolcai társasházban. A Kazinczy téren több, a helyi közbeszédben Y-háznak nevezett épület található. A detonáció a 13. szám alatti ház 6. emeletének egyik lakásában keletkezett. 102 lakást kiürítettek.

A környék tűzoltói mindent megtettek, hogy mielőbb vissza költözhessenek a lakók
Forrás: veol.hu / Fülöp Ildikó

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere azonnal egymillió forint gyorssegélyt utalt ki a teljesen kiégett, tönkrement otthon lakójának és családjának. Arról is gondoskodott, hogy az épület 102 lakásából az embereket egy közeli iskolában helyezze el, ahol melegedőt rendezett be nekik, s teával, vízzel kínálta őket, délben pedig ételt is küldött a rémült embereknek, akiket a tűzoltók kértek meg otthonuk elhagyására a robbanás után. A polgármester szerint az örvendetes, hogy az engedélyezett gázhasználat miatt a lakásokat úgy építették meg, hogy egy esetleges robbanás miatt ne sérüljön a szomszédos lakás, illetve az egész épület, ahogy ezúttal is történt.

Legtöbben az iskolában találtak menedéket, mások rokonokhoz, ismerősökhöz mentek átmenetileg. Egy asszonyt éppen a külföldön élő gyermeke hívta hogyléte felől érdeklődve, mert portálunkról értesült a történtekről, és felismerte a házat, melyben édesanyja is lakik.

Jáger Kitty felidézte, nem kívánja senkinek az érzést, amikor a kisfiával arra ébredtek, hogy az egész ház megremegett.

Ráadásul a fiatalasszony várandós, ezért is esett nagyon nehezére percek alatt összekapkodni a legszükségesebbeket, amikor a tűzoltók nekik is szóltak, hogy azonnal hagyják el a lakásukat, mert az egész házat átvizsgálják statikailag. A fiatal nő autója is megrongálódott a törmelékektől.

A ház lakói néhány óra után visszamehettek a lakásaikba
Forrás: veol.hu / Fülöp Ildikó

 

– Láttam, amint az ablak előtt zuhannak egy lakás berendezési tárgyai, mire azonnal hívtam a 112-es segélyhívót és rohantam fel az égő lakásba, miközben egy rémült kutya futott el mellettem. Akkor még nem tudtam, hogy az asszonyé, akinek égett a lakása – mesélte a történteket Bolla Tamás. A fiatalember a lakásban egy sokkos állapotban lévő, sérült asszonyt talált, akit az érkező szomszédokkal együtt leültetett, a még égő tüzeket eloltották, aztán megérkeztek a tűzoltók. Szerencsére az épület szerkezete nem rongálódott meg, így órák múlva mindenki visszaköltözhetett otthonába.

A helyszínen a katasztrófavédelmi műveleti szolgálat, a tapolcai, a badacsonytomaji és a keszthelyi tűzoltók dolgoztak, tudtuk meg Csondor Henrietta katasztrófavédelmi szóvivőtől. Az illetékesek vizsgálják az eset körülményeit, okait.

 

Így nézett ki a lakás, amiben a gázrobbanás történt
Forrás: veol.hu / Fülöp Ildikó

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

 

 

 

Forrás: zaol.hu
Nyitókép: Fülöp Ildikó

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva