likeBalaton.hu | 2022.11.09. 16:00
Ezer forintot zsákmányolt a rabló, most sitten van
Rablás bűntette miatt a letartóztatását indítványozta a Tapolcai Járási Ügyészség annak a tizennyolc éves fiatal fiúnak, aki 2022. november 5-én Sümeg központjában veréssel fenyegetve szerzett 1000 forintot egy kiskorútól.

A megalapozott gyanú szerint az elkövető a késő délelőtti órákban odament egy tizenhat éves és a társaságában lévő két kisebb fiúhoz, majd kezeit maga előtt ökölbe szorítva, a megverésüket helyezte kilátásba, ha nem adnak neki pénzt. A tizenhat éves sértett a fenyegetés hatására a nadrágzsebéből elővett egy 1000 forintos bankjegyet, és átadta a gyanúsítottnak.

A történteknek szemtanúja volt a városban járőrszolgálatot teljesítő két rendőr, akik a fiatalokat kikérdezték a történtekről, majd megállították és kérdőre vonták az elkövetőt, a megszerzett pénzt pedig visszaadták a sértettnek.

Az ügyészség a csalás bűntette miatt korábban felfüggesztett fiatalkorúak fogházbüntetésére ítélt gyanúsítottal szemben a szökés és elrejtőzés, a bűnismétlés és a bizonyítás megnehezítésének veszélye miatt tett indítványt a letartóztatás elrendelésére, melynek a Veszprémi Járásbíróság nyomozási bírója helyt adott, és a kényszerintézkedést egy hónapra elrendelte. A döntést a gyanúsított tudomásul vette, míg védőjének, aki nem volt jelen az ülésen, három nap áll a rendelkezésére, hogy a nyilatkozatát megtegye.

Nyitókép: shutterstock / illusztráció



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva