Mihály Szilvia | 2022.09.05. 08:00
Kánikula után is vár a Szent György-hegy
Nincs kifejezetten strandidő és nem tudod, mit csinálj a Balatonnál a kánikula után? Kicsit távolodj el a tótól, kirándulj az északi part szüretre készülődő hegyein!

Kánikula után irány a hegy

Ha neked hideg lenne a 20-22 fokos Balaton a strandoláshoz, akkor sem kell otthon maradnod, számtalan kirándulóhely vár a kánikula után is a tó körül. Az északi part egyik gyöngyszeme, a Szent György-hegy is szüretre készül, de ebben az időszakban is kiváló túracélpont. Az elmúlt hétvégén ráadásul több pince is színes Matiné programmal készült, közel ezer ember járta be a hegy vendéglátóhelyeit és kilátópontjait.

kánikula után

Kánikula után is varázslatos a kilátás
Fotó: Mihály Szilvia

 

– Egy egész napos laza programsorozatot terveztünk, amolyan nyitott pincék jelleggel, ahol a résztvevők közelebbről is megismerhetik a hegy vendéglátóit, borászatait. A matiné célja, hogy családostul, barátostul barangoljanak a vendégek, tíz helyszín várta őket déltől este nyolc óráig. Gyerekprogramok színesítették a napot, lehetett mustot, murcit is kóstolni – mondta Budavári Dóra, szervező. – Az időjárás is kegyes volt hozzánk, a kánikula után kellemes 25 fok és napsütés fogadta a kiránduló, borozó csapatokat. Igazi indián nyár van most a Szent György-hegyen.

kánikula után

Napsütés, barátok, bor és kirándulás
Fotó: Mihály Szilvia

Kánikula után családi kirándulás

A Szent György-hegy Matiné során kellemesen nyüzsgő hangulat várta a kirándulókat, sehol nem volt nagy tömeg, kényelmesen lehetett fel-le sétálni a pincék közötti hegyi utakon. Babakocsit toló felnőttek, kutyával szaladgáló gyerekek népesítették be a kiránduló útvonalakat a kánikula utáni időben. A pincéknél barátságos vendéglátók, zene, társas és gyerekprogramok mellett finom falatokat is kínáltak.

Kánikula után is varázslatos látvány
Fotó: Mihály Szilvia

 

Érdemes többször felkeresnetek a Szent György-hegyet, szervezett programsorozat nélkül is különleges élmény, ahogy körülötted sorakoznak a tanúhegyek, ahogy egy másik arcát mutatja meg a kánikula utáni Balaton.

kánikula után

Kánikula után csendesebb napok jönnek, de a látvány lenyűgöző
Fotó: Mihály Szilvia

 

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonra! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Nézd meg a Szent György-hegyi képeinket!

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva