likeBalaton.hu | 2022.06.30. 10:00
Kiállítás egy hegyoldali erdőben? A Balatonnál nem kérdés
Az átmenetiség emlékművei címmel invitálnak a szervezők egy olyan meghökkentő szabadtéri kiállításra, ahol többek között Pisilőpont, madárijesztők és egy tehéntőgy gondolkodtatja el a vendégeket. Te megnézed?

Ironikus megközelítés

Elgondolkodtató, izgalmas, kísérleti, olykor meghökkentő szabadtéri szobrokkal, installációkkal lesz tele idén nyáron a Szent György-hegy kisapáti oldala. Lesz 3D nyomtatott tehéntőgy, mely az állatok gépként való hasznosítására utal, bio-szobor, mely az emberi vizeletből állít elő energiát, video- és hanginstalláció, borász-madárijesztő printek és még sok-sok érdekesség, melyeket egy séta során lehet felfedezni.

Az Umwelt Art & Science Nyári Akadémián résztvevő művészek a társadalmi és környezeti fenntarthatóság ironikus és radikális megközelítéseivel szembesítik a nézőket, miközben munkáikon keresztül a természeti formák és a társadalmak normák mulandóságáról elmélkednek.
A workshop eredménye „Az átmenetiség emlékművei” című kiállítás, melyet 2022 június és 2023 május között lehet bejárni, megtekinteni.

Hivatalos sajtófotó

Kísérleti projekt

Az Umwelt Nyári Akadémia művészeti és tudományos attribútumokat egyidejűleg használó kísérleti projekteknek biztosít felületet és alkotó teret. Az Umwelt helyszíne minden évben a Szent György-hegy – a Balaton régió vulkanikus borhegye.

A rendezvény egy 12 napos alkotói alkotótáborból áll, amely művészeket, tudósokat és diákokat lát vendégül. Ehhez csatlakozik a szabadtéri kiállítás, ahol transzdiszciplináris, multimediális művészeti alkotások várják a látogatókat, mégpedig egy hegyi séta állomásaiként. A nyári akadémia szorosan együttműködik a helyi közösséggel.

A Szent György-hegyen beszélgettünk Budavári Dórával
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

Látható lesz például Fabricius Anna fotográfus “A madárijesztő módszerei” című munkája, mely egy nagyméretű fotósorozat, amely a madarakat elriasztó tárgyakkal felszerelkezett borászokat ábrázol. Simona Koch német multimédia művész a “Köztes létezés logikája” című video-és hanginstallációja a környezetről való közös diskurzus, workshop eredményeit dolgozza fel. Lilla von Puttkamer festő, multimédia művész “A mindennapi élet oltára” című installációja antropológiai módszerek segítségével vázol fel egy közösség-portrét.

Szalai Dániel izgalmas gondolatkísérlete, “Az egység” egy 1:1 méretarányú 3D-ben nyomtatott tehéntőgy. A hegyen elhelyezett műalkotás kihívás a néző számára, mivel egy technológiai egységként hasznosított élőlényt mutat be. Látható lesz emellett Laura Beloff (bio-art, mesterséges biológia) Pisilőpont című installációja, mely egy multiszenzoriálisan érzékelhető toalett-szobor, ahol az emberi vizelet egy LED égőt aktivál.Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva