Gyuricza Ferenc/zaol.hu | 2022.02.23. 14:00
M76: mégsem lesz díjköteles a Zala megyei szakasz
Az M76-os autóút Zala megyei szakasza mégsem válik díjkötelessé.

Az Innovációs és Technológiai Minisztérium kiterjeszti azon gyorsforgalmi útszakaszok körét, amelyek 2022-ben a személygépjárművek és motorkerékpárok számára is díjkötelessé válnak. Ezek közé tartozott az M76-os autóút jelenleg

még építés alatt álló, Balatonszentgyörgy és Keszthely közötti, mintegy három kilométeres szakasza is. A vonatkozó rendeletet azonban a múlt héten visszavonták, így átadása után térítésmentesen lesz használható az útszakasz.

Az épülő M76-os autóút egyik felüljárója Balatonszentgyörgynél 2019. július 10-én. Az új gyorsforgalmi út az M7-es autópályát a sármelléki repülőtér érintésével köti majd össze Zalaegerszeggel.
MTI/Varga György

 

– A rendeletmódosítás egy másik szakaszt is érint. Díjmentes lesz az M4-es autóút Abony-észak és Törökszentmiklós-nyugat közötti szakasza, amit a tervek szerint február 22-én, azaz a mai napon helyeznek forgalom alá. Emiatt a korábban megvásárolt Jász-Nagykun-Szolnok megyei matricák ellenőrző szelvény birtokában december 31-ig visszaválthatók – közölte a Nemzeti Útdíjfejlesztési Zrt.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva