veol.hu | 2023.04.11. 16:00
Mindig nézz körbe a vasúti átjárónál! – videó
A közlekedők tehetnek a legtöbbet a balesetek megelőzéséért.

A Veszprém vármegyei rendőrség közösségi oldalán sorolta fel a legfontosabb tudnivalókat, melyet egy átjáróban történt videóval nyomatékosítottak, amit március végén rögzített a kamera Tapolcán.

Március végén Tapolcán történt tragédia, ami könnyen elkerülhető lett volna Forrás: Rendőrség

 

A vasúti átjárókat gyalogosan, kerékpárral és gépjárművel közlekedve is csak fokozott óvatossággal közelítsék meg.

Biztosított vasúti átjárón csak akkor szabad áthajtani, ha mindkét sorompó nyitva van, a fényjelző vagy hangjelző berendezés nem ad jelzést, illetve a fénysorompó vagy a félsorompóval kiegészített fénysorompó villogó fehér jelzést ad! A vasúti átjárón csak folyamatosan, megállás nélkül, legalább 5 km/óra átlagsebességgel szabad áthaladni.

 

Ha a biztosítóberendezés nem működik, minden esetben meg kell állni az átjáró előtt! Csak azután szabad tovább haladni, ha meggyőződtünk róla, hogy nem jön vonat! Fénysorompónál az jelzi az üzemzavart, ha egyik fény sem világít.

Abban az esetben pedig, ha a fényjelző tilos jelzést mutat vagy a sorompó leengedett állapotban van, meg kell állni!

A tilos jelzés a gyalogosokra és a kerékpárosokra is vonatkozik, de még a megkülönböztető jelzést használó járművekre is.

A Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság munkatársai arra kérik a közlekedőket, hogy minden körülmények között tartsák be a fenti szabályokat, és csak akkor hajtsanak át a vasúti átjárón, ha kétséget kizáróan meggyőződtek arról, hogy semmilyen veszély nem gátolja a biztonságos áthaladást!

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Rendőrség

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva