Tóth B. Zsuzsa/veol.hu | 2022.11.05. 18:00
Összevont munkahelyek, bezárt öltözők és rövidebb idejű díszkivilágítás Tapolcán
A várható energiaár-emelések és a működtetési költségek emelkedése miatt szigorításokra kényszerült a város vezetése a saját fenntartású intézmények tekintetében.

Amint arról Dobó Zoltán polgármester tájékoztatta lapunkat, Tapolca Város Önkormányzata hőmérséklet-korlátozást vezetett be november elsejétől.

Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

– Az intézményi és a hivatali dolgozók által munkaidőben használt helyiségekben klímaberendezéssel segítünk rá a fűtésre, szabályozott körülmények között. Ennek érdekében az egyes intézményekben kötelezően az alábbi korlátozások lépnek érvénybe: A Wass Albert Könyvtár és Múzeumban 8–12 °C lesz a könyv- és múzeumi állomány védelme érdekében. A Tamási Áron Művelődési Központban, a Belvárosi Közösségi Házban (mozi), a Csermák József Rendezvénycsarnokban, a Csobánc Művelődési Házban, a Városi Sporttelepen egyaránt 8 °C lesz. A Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatal a dolgozók által használt épületrészében 18 °C-t biztosítunk, a nem használt épületrészben 8 °C-t.

A Szociális és Egészségügyi Alapellátási Intézet (bölcsőde, hajléktalanszálló), valamint a Kertvárosi Óvoda összes intézményegységében a jogszabály által előírt hőmérsékletet biztosítjuk. Ami az intézmények nyitvatartásának racionalizálását illeti, az intézményi és a hivatali dolgozók a Covid-időszak alatt alkalmazott és bevált home office-ban dolgoznak, a szokásos munkarendben, kivéve az alábbi intézményeket. A Wass Albert Könyvtár és Múzeumban heti három nap nyitvatartással, telefonon vagy e-mailben előzetesen egyeztetett időpontban lehet kölcsönözni. A Csermák József Rendezvénycsarnokban november 1-től 2023. március 31-ig a melegvíz-szolgáltatás szüneteltetése miatt nem lesz lehetőség az öltözők használatára sem. A Tapolcai Közös Önkormányzati Hivatalban heti négy nap nyitvatartás mellett a dolgozók egy épületrészbe csoportosítva látják el a munkát. Személyes ügyfélfogadásra heti egy napon van lehetőség november 1. napjától – mondta a polgármester.

Hozzátette, hogy a költséghatékonysági intézkedések nem érintik az év végi kültéri rendezvényeket, azokat megtartják. Az ünnepekre díszbe öltözik a város, viszont a díszkivilágítás esetében az üzemidőt lecsökkentik, abban 16 órától 22 óráig gyönyörködhetnek a város lakói és vendégeik.

 

Tapolcára tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva