Tóth B. Zsuzsa/veol.hu | 2023.04.12. 10:00
Ötven köbcentis veteránok dübörgése Tapolcán
A Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület több, mint tíz éves hagyománnyal bíró április elsejei Balaton kerülő túráját idén országos szinten hirdette meg, így aznap több, mint negyvenen pattantak fel az ötven köbcentis veterán segédmotorokra.

Érkeztek érdeklődők a Dunántúl minden pontjáról, például Sopronból, Szombathelyről, Budapestről, de még Dabasról is és egy németországi rajongó szintén beállt a sorba.

Fotó: Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület

 

A szokásnak és az időpontnak megfelelően szinte mindannyian tréfás jelmezt, fejdíszt öltöttek, néhányan még a motort is kidekorálták az útra, mások transzparensekkel készültek és akadt, aki verset írt az alkalomra.

Ezúttal a kőkorszaki tematikát helyezték előtérbe, Frédi és Béni, az Ökörkör világába cseppentették vissza a szép számú érdeklődőt.

A balatongyöröki Szépkilátótól indult a menet több részletben, a biztonságos közlekedés érdekében, hiszen a kismotorokkal nem tudtak 30-40 kilométeres átlagsebességnél gyorsabban haladni. A legrövidebb idő, öt óra alatt Krejczinger Tibor ért vissza a nyolcvanas évekből származó Jawa Mustanggal, a többiek hat-hét óra alatt kerülték meg a tavat a hideg idő ellenére.

Igaz, kényelmes tempóban, többször megállva, és egy alkalommal a zápor is lassította a haladást. De egy kivétellel mindenki teljesítette a távot, igaz, néhányan csak kisebb körre vállalkoztak, mások pedig menet közben csatlakoztak, de a kiindulási helyre rendben visszaértek. Fegyelmezetten gurultak a veteránok, köztük pár Puch, Verhovina, Babetta, a sereghajtó pedig egy háromkerekű Piaggio Ape volt, mint szervizkocsi.

Az egyesület vezetői örömmel fogadták, hogy sok fiatal csatlakozott hozzájuk, a legifjabb 15 esztendősen tartott a csapattal. A résztvevők annyira jól érezték magukat, hogy már most elhatározták a jövő évi indulást, ha esik, ha fúj.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Rozsdamarók Veteránjármű Egyesület

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva