Mihály Szilvia | 2018.12.31. 15:00
Szilveszteri fürdés a tapolcai Malom-tóban
Több mint háromszázan búcsúztatták az évet Tapolcán szilveszteri fürdőzéssel! A vidám hangulatú csobbanást idén kilencedik alkalommal rendezték meg a Balaton közeli településen, mi a partról drukkoltunk, de mutatjuk a videókat és a képeket!

A tapolcai Malom-tó partján egész évben nagyon kellemes sétálgatni, de hogy fejest ugorjak a vízbe, még nem jutott eszembe. Főleg nem szilveszterkor, de nézzük meg a nálam bátrabb jelentkezőket!

Öt fok lehet, fúj a szél, de időnként kisüt a nap, a parton sapka, sál, nagykabát az öltözet, de a fürdőzők bátran csobbannak a 16-18 fokos vízbe. A Malom-tavat a Tapolcai-tavasbarlang vize táplálja, ezért nem hűl ki télen sem.

A 312 nevező többsége férfi, ők 241 fővel képviseltették magukat, míg a hölgyek 71-en voltak. A legidősebb fürdőző, Német Károly 79 éves, a legfiatalabb, Németh Edina 9.

A parton fürdőruhában, jelmezekben, úszógumikkal és vidám strandeszközökkel gyülekeztek a fürdőzők, akiktől azt kérdeztük, hogyan készülnek a téli csobbanásra.

A keszthelyi Boombatucada dobosai adják a ritmust a parton, miközben a tóba ereszkednek a csobbanni vágyók.

Ha nem lennénk a parton nyakig felöltözve, azt gondolnám, nyár van, lubickolnak, fejeseket ugrálnak a vízbe.

Igazi vidám szilveszteri örömfürdőzés ez, néhányan a parton megígérik egymásnak, hogy jövőre csobbannak, annyira jó a vízben a hangulat.

Nem hiányoznak a szilveszteri álarcok, parókák sem, tényleg ki kell próbálni a fürdést jövőre.

Bár kifelé nem nagyon igyekszik senki, a kellemes, 18 fokos vízből nem lesz jó érzés partra szállni.

A fürdés után ki-ki egy forró teával, borral vagy pálinkával melegíti fel magát, és folytatódhat az ünneplés, búcsúztatjuk az évet!

Nézze meg képeinket:

 

Ha kedvet kapott a téli csobbanáshoz, január elsején Szigligeten a Balatonban is megmártózhat!

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva