Kovács Erika/Veol.hu | 2022.03.13. 16:00
Most ingyen látogatható a tihanyi skanzen
Felújították Tihanyban a Pisky sétányon lévő nádtetős tájházakat, a Parasztgazda és a Halászcéh házat. A március 15-i hosszú hétvégén ingyen lehet látogatni.

– Nemcsak átadjuk, hanem visszaadhatjuk Tihanynak és vendégeinek a skanzent, a helyi népéletet, a halászat és a gazdálkodás múltját bemutató falumúzeumot – mondta az átadó ünnepségen Tósoki Imre. A polgármester hozzátette, a skanzen a múlt bemutatásán túl alkalmas arra is, hogy ott rendezvényeket, programokat szervezzenek. Kórusok, énekesek, táncosok, zenészek, mesemondók léphetnek fel, népi iparművészek mutathatják meg ügyességüket, tudásukat – és ami ugyanilyen fontos, minderre megtaníthatják a gyerekeket is.

Tihany Hivatalos Turisztikai Oldalán az írják, hogy az ünnepi hosszú hétvégén térítésmentesen lehet a tájházakat megnézni.

A környezet alkalmas arra is, hogy a nagyrendezvények, fesztiválok idején kapcsolódó helyszínként, de önálló programmal jelenjen meg a kiváló turisztikai adottsággal rendelkező területen. Így a korábbinál is sokszínűbb és gazdagabb, az adott eseményhez illő programkínálatot tudnak összeállítani.

Forrás, teljes cikk: Veol.hu

Nyitókép: Kovács Erika/Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva