likeBalaton.hu | 2023.02.25. 10:00
Kirándulók figyelem! Tihanyban lezárások lesznek víziközműcsere miatt
Március 17-ig zárva lesz Tihanyban a Kossuth utca egy része. Egészen pontosan a Visszhang utcától a Mádl Ferenc térig (a Postahivatalig), mintegy 150 méter hosszan tart majd a lezárás, mert megkezdődik a gerincvezeték és a házi vízbekötések cseréje.

A munkálatokra azért van szükség, mert

a 60 évesnél is öregebb vízvezeték elhasználódott, gyakran meghibásodott.

A munkálatok előre tervezetten történnek és ez év végén befejeződnek – tájékoztatott Petróczi Orsolya, a Tihanyi Legenda Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója.

Gyalog mehetünk

A közműcsere ideje alatt a gyalogos közlekedést nem korlátozzák,

az üzletekbe történő áruszállítás céljából is behajthatnak gépjárművek. A területen élőket arra kérik, hogy kocsijukkal álljanak be ingatlanuk területére, vagy vegyék igénybe a Major utcai parkolókat, mivel a településközpontban a közúti parkolás lehetőségét felfüggesztik, de a célforgalom behajthat a lezárt területre.

A járműforgalmat elterelik

A lezárás miatt a helyközi autóbuszjáratok útvonala is megváltozik.

A Rév felől, dél-észak irányból az alsó buszmegálló a Kossuth u. – Aranyház u. kereszteződése elé lesz áthelyezve, a „Posta” megálló pedig a Major és a Völgy utca találkozásához (a Major u. 36. szám melletti lépcsőhöz) kerül át. A fentről (észak – déli irányból) érkező busz a Csokonai utcában közlekedik, a Postahivatal helyett a Csokonai utcai ABC-üzlet előtt áll meg. A Sportpálya buszforduló megmarad mindkét irányban, azonban a menetrendben Fordulóként jelölt buszmegállókat a Fogas csárdánál ideiglenesen megszüntetik.

Az egyirányú forgalom folyamatosságának biztosítása érdekében a Major utcában a József Attila és a Kiserdőtelep közötti útszakaszon megállni és parkolni is tilos lesz, míg a Csokonai utca teljes szakaszán érvényes lesz a megállási és parkolási tilalom. A területen élőket mindenképpen arra kérik, hogy kocsijukkal álljanak be ingatlanuk területére vagy vegyék igénybe a Major utcai parkolókat.

Forrás: Tihanyi Legenda Nonprofit Kft.

Az elavult vízvezetékrendszert rendbe kellet tenni

A közműcserét a Dunántúli Regionális Vízmű saját költségén végzi el, várhatóan 500 millió forint értékben.

A Major utcában már megtörtént a vízközműcsere, így most meg tudják nyitni az elkerülő forgalom előtt.

A munkálatok átmeneti nehézséget jelentenek majd mind az itt élők, mind a látogatók számára, de a vízvezetékrendszer teljes cseréje újabb ötven-hatvan évre biztonságossá teszi a település vízellátását ezen a területen.

– A DRV-vel és a Veszprém Vármegyei Közútkezelővel, valamint a Volánnal folytatott egyeztetések során arra törekedtünk, hogy a szükséges munkákat minél rövidebb idő alatt és az érintett területen élők számára a lehető legkevesebb kényelmetlenséget okozva szervezzük meg. A munkálatokat a téli hónapokra ütemeztük be,

hogy az idegenforgalmi szezon kezdetére már ismét zavartalan legyen a közlekedés

– tájékoztatott Petróczi Orsolya.

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva