likeBalaton.hu | 2021.08.09. 09:07
Kvíz: Vitorlázás – történelmi pillanatok a Balatonnál
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

2018-ban volt az egyik legidősebb versenyzője a Kékszalagnak. Hány éves volt akkor dr. Kozma László?

Fotó: Pixabay
2/5

A legendás Scholtz hajóépító famíilia ötven éve alkot hajókat, immár évtizedek óta balatoni székhellyel. Mennyi hajót gyártottak megközelítőleg ezen ötven év alatt?

Fotó: vitorlazasmagazin.hu
3/5

A Tramontana a Balaton egyik legrégebbi, yacht típusú hajója, amely feltehetően 1912-ben érkezett a Balatonra. Melyik történelmi személyiség birtokolta akkoriban?

Fotó: vitorlazasmagazin.hu
4/5

Tuss Miklós, a legendás vitorlázódinasztia sarja, akinek jelentős szerepe volt a balatoni vitorlázás és a hazai vitorlássport népszerűsítésében is. Milyen fontos esemény kötődik a nevéhez az alábbiak közül?

Fotó: vitorlazzitthon.hu
5/5

2018-ban világszenzációnak számított, hogy a balatonfűzfői Király Zsolt volt az első magyar, akit beválasztottak a világ egyik leghíresebb vitorlásversenye, a Sydney to Hobart Yacht Racen mezőnyébe. Hány hajó nevezését fogadták el erre a versenyre?

Fotó: MTI/Turcsi Gábor
Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: Király Zsolt kormányos és csapata a Raffica nevű hajójukkal Tihany környékén a 45. Kékszalag Nagydíjon
MTI/Turcsi Gábor

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva