Krausz Andrea | 2024.06.14. 10:00
Lilába borult a Balaton – indulnak a levendulás programok
Itt a nyár, kivirágoztak a levendulamezők szerte a Balaton körül. Tárt kapukkal várják a kirándulókat a csodás illatú kertek. Piknikek, gasztro- vagy zenés programok, virágkötészet és fesztiválok váltják egymást a tó körül. A likeBalaton.hu csokorba gyűjtötte a déli és az északi part levendulás eseményeit. Mutatjuk!

Kőröshegyi Levendulás

Ha a magyar tenger után a levendulatengerben is nyakig elmerülnél, vedd az irányt Kőröshegy felé! 8 hektár levendula illatozik egész nyáron, árnyas ligetekkel karöltve. Június 22. és 23. lepárlásbemutatóval és workshopokkal színesített Levendulafesztivál, június 21. és 23. között bor- és gasztropiknik várja a látogatókat.

Részleteket itt olvashatsz!

Kőröshegyi Levendulás
Fotó: Krausza Andrea

ÉnKertem Siófok

Június 15. és július 7. között hétvégenként várják a látogatókat, akik Siófok-Törekiben egy hangulatos családi gazdaság levendulaültetvényén arathatják az illatos növényt. Érdemes ollót magunkkal vinni, és velünk tarthatnak házi kedvenceink is, mivel az ÉnKertem kutya- és cicabarát hely.

Részleteket itt olvashatsz!

Fotó: Krausz Andrea

Kincsek völgye, Bálványos

Július 20-án és 21-én rendezik a Levendula Ünnepet, melynek során francia és angol levendulát is lehet szüretelni a Balatontól délre, a külső-somogyi bájos Kincsek Völgyében, Bálványoson. Vihetünk magunkkal plédet is, hogy kicsit elnyújtózzunk a gyönyörű területen, ahol meglepetésprogramokkal is készülnek a szervezők.

Részleteket itt olvashatsz!

Eau de Tihany – Tihanyi Levendula Manufaktúra

Június 14-én és 15-én rendezik meg a Levendula Pikniket, melyen számos program várja a látogatókat. Érdekesnek ígérkezik a zenés relax jóga, a hangfürdő és élőzene, az EAU DE TIHANY illataival kiegészítve, valamint a 15 éves az EAU DE TIHANY jubileumi szabadtéri fotókiállítása.

Részleteket itt olvashatsz!

Fotó: Szücs Ildikó

Levendula Hetek 2024 – Tihany

Jubilál a Tihanyi Levendula hetek. 2024. június 21. és 30. között huszadik alkalommal szervezik meg rendezvényt. Érdekes és hasznos programok, sok-sok beszélgetés, levendulás lazítása, jó zenék, ízek, illatok, remek szülinapi hangulat Tihanyban, a növény magyarországi történelmének központjában.

Részleteket itt olvashatsz!

Fotó: MTI/Nagy Lajos

Levendula szedd magad – Levendárium Dörgicsei Levendula Major

Lenyűgöző lila virágtengerrel várja június 13. és 16. valamint június 20. és 23. között a kirándulókat a Felső-dörgicsei Szent Péter templomrom szomszédságában a Levendárium Dörgicsei Levendula Major. A teljes pompájában virágzó orvosi levendulaültetvény (lavandula angustifolia) lélegzetelállító balatoni panorámával rendelkezik.

Részleteket itt olvashatsz!

Fotó: Szücs Ildikó

Szedd magad – Férhezli Testvérek Levendula-Birtoka, Badacsonytomaj

Idén június 7-től minden hétvégén (péntek, szombat, vasárnap) 10-12-óráig és 16-19 óráig tart a szedd magad akció a Férhezli Testvérek Levendula-Birtokán, Badacsonytomajon. A testvérpár 6 éve vágott bele a levendula-termesztésbe és 1000 tő francia levendulát ültettek.

Részleteket itt olvashatsz!

Fotó: Facebook/Férhezli Testvérek Levendula Birtoka

Levendulakoszorú és buzogány kötés – Monoszló

A MagyarProvence levendulabirtok területe Monoszlón mintegy 5 hektár. Ebből 3,5 hektáron termesztenek levendulát. (3 hektár francia levendula és 0,5 hektár angol levendula.) Hétvégenként kreatív és levendulás programokkal készülnek, és megkóstolhatjuk az igazán különleges, prémium levendulafagylaltot.

Részleteket itt olvashatsz!

Levendula Labirintus – Aszófő

Izgalmas labirintus várja a levendula szerelmeseit a Balaton északi partján, a Tihanyi-félsziget lábánál fekvő Aszófőn. A levendulából kialakított tündéri kertbe szabadon be lehet menni, csupán egy becsületkasszába várják az elismerést. A magánkert bejáratánál eligazító táblák, feliratok tájékoztatnak arról, hogy itt önkiszolgálás zajlik. Az ollók és az aratózacskók ki vannak készítve, csupán annyi az elvárás, hogy a levendulacsokor árát dobjuk be egy dobozba. A terület folyamatosan várja a látogatókat a levendula elvirágzásáig.

Részleteket itt olvashatsz!

Fotó: Krausz Andrea

 

 

Nyitókép: AI

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva