sonline.hu | 2023.04.23. 20:00
Lubickolt a kacsamáj a jóízű borokban a Balaton közepén
Kacsamáj birsalmával és kaláccsal. Ez csupán az előétel volt az első alkalommal a nagyközönség előtt is megnyitott Gasztrokompon. A Balatoni Kör ötven fős tagsága fogott össze, hogy jóval szélesebb körben népszerűsítse hazánk legnagyobb tava körüli gasztronómiai élményeket.

Kacsamáj birsalmával és kaláccsal. Ez csupán az előétel volt az első alkalommal a nagyközönség előtt is megnyitott Gasztrokompon. A Balatoni Kör ötven fős tagsága fogott össze, hogy jóval szélesebb körben népszerűsítse hazánk legnagyobb tava körüli gaszronómiai élményeket.

gasztrokomp
Fotó: Mócza Dániel

 

– A mai menüsor minden fogását más-más vendéglátóhely biztosította. Így, együtt többet nem lehet megkóstolni, valamennyi éttermet, vendéglátó helyet, vagy borászatot végig kell járni hozzá egyesével – mondta Golyán Nikolett, a Balatoni Kör elnökségének tagja.

Fotó: Mócza Dániel

– Nagyon fontos, hogy együtt tudjunk működni, és egymást ajánljuk, hiszen mindannyiunknak ugyaúgy fontos, hogy a vendégek bennünket válasszanak – tette hozzá.

A Szántód és Tihany között közlekedő egyik kompon a gépjárművek helyett szépen megterített asztalok fogadták az érdeklődőket akik az ebédidő alatt a Balaton közepén fogyaszthatták el az erdei gombából készült levest, a zebu hátszínt, és a különleges desszerteket, amelyeknek ízvilágát a part mentén termelt nedűkkel színesíthették.

Nyitókép: Krausz Andrea / likeBalaton.hu
Forrás: sonline.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva