Kovács Erika | 2023.11.19. 12:00
Megkezdődött a Garda fesztivál Tihanyban: elismerés és népzene a nyitónapon
Kimagasló munkáért Bakos Péter és a Tihanyi Horgász Egyesület (THE) vehette át a Pro Tihany elismerést Tósoki Imre polgármestertől a vasárnap estig tartó 21. Garda Fesztivál előestéjén a Magtárban november 17-én.

Bakos Péter, aki jelenleg már nyugdíjas, évtizedeken át aktív szerepet játszott Tihany közéletében, egyebek mellett gondnoki feladatokat látott el a Magyar Képzőművészeti Egyetem tihanyi művésztelepén, alapítója a faluvédő egyesületnek, ellátta az egyházközség elnöki tisztét, mindemellett a Negyedik Károly Kálvária Alapítvány kuratóriumának elnöke, önkormányzati képviselő és borlovagrendi tag volt.

 

Garda fesztivál 2022-ben
Fotó: Krausz Andrea

A THE képviseletében Urbancsok Zsolt elnök vette át a rangos elismerést, aki örömmel beszélt arról, hogy a Garda Fesztivál kapcsán jó érzéssel tölti el őket a hagyományőrzés, amelynek részeként megmutatják az érdeklődőknek és a fiataloknak a gardasütést, ahogy azt őseik tették. Mindezen túl méltatta elődeiket, a halászokat, akik kemény munkát végeztek a Balatonon. A rangos elismerést Tósoki Imre polgármester és Rózsa Éva, a Németh László Művelődési Ház és Könyvtár igazgatója köszöntője után Tihany közösségi, kulturális életében és a helyi értékek védelmében végzett kimagasló munkáért vehették át az említettek.

A fesztivál előestéjén alkalomhoz illő műsort adott a Kisszekund Zenekar és a Hegyenjárók Néptáncegyüttes.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Krausz Andrea

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva