Krausz Andrea | 2023.01.07. 09:39
Megvan a tihanyi Gombóc Artúr-szobor
Egy egész ország aggódott egy tihanyi miniatűr szobor eltűnése miatt. Január elején hiába keresték az arra járók a mesehőst, Gombóc Artúrt. Csak a hűlt helyét találták. Most kiderült, hogy mi történt.

Ahogy a likeBalaton.hu megírta, felzúdulás kísérte a Facebookon a bejelentést, miszerint eltűnt Kolodko Mihály szobrászművész egyik legkedveltebb miniatűr alkotása a Pisky sétányon. Az első hírt Tihany Hivatalos Turisztikai Oldala posztolta egy fotóval, amin már nem lehetett látni a Gombóc Artúrt.

„Netán valakit zavart a mi kis dundi Kolodko szobrunk? Vagy egyszerűen csak egy kis csoki után nézett?” – tették fel a talányos kérdést.

Ezután kommentelők hada gondolta úgy, hogy valaki ellopta a mini szobrot.

A polgármester oldotta meg a rejtélyt

Tósoki Imre polgármester január 6-án adta közre a jó hírt:

„Gombóc Artúr hamarosan visszaszállhat helyére. Váratlanul nagy port kavart a hír, miszerint a tihanyi Pisky sétányról elröppent a duci kismadár. Eltűnése miatt mindenki vandalizmusra gyanakodott, még a tihanyiak is.

A híradásokat hallva jelentkezett a Falugondnokság, hogy megvan a madárka – soha el sem veszett.”

– tájékoztatott a település vezetője.

Hozzátette, hogy „annyian piszkálták, annyit húzták-vonták, hogy meglazult a rögzítése. A Falugondokság lelkiismeretes munkatársai meg akarták előzni , hogy Tihany eme apró, de kedves látványossága végképp valaki kezében maradjon,

ezért magukhoz vették, hogy erősebb, ellenállóbb alapot, ragasztást adjanak neki.

Mihelyst az időjárás lehetővé teszi, Gombóc Artúr ismét a helyére kerül. Addig pedig élvezi a tihanyi Falugondokság vendégszeretetét.”

Nyitókép: Krausz Andrea

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva