Kovács Erika / sonline.hu | 2021.07.05. 08:00
Szabó Sipos Barnabás színész képeiből nyílt kiállítás Tihanyban
MEDI-SZÍN, a művészet gyógyszer, semmi kétség! címmel Szabó Sipos Barnabás színművész, festő képeiből nyílt kiállítás az Apátsági Rege ­Cukrászda Galériában a napokban.

Barkó Ágoston bencés szerzetes, a Tihanyi Bencés Apátság Múzeum igazgatója köszöntőjében egyebek mellett kiemelte, a pozitív kisugárzású, színes impresszionista képek egy érzékeny, finom lelkű ember lelkivilágára utalnak.

– Elgondolkodtatnak, a nézőt arra késztetik, hogy odafigyeljen saját dolgaira, illetve a környezetére, mások érzéseire – fogalmazott, majd az alkotásokról beszélgetett a művésszel.

Szabó Sipos Barnabás felidézte, előbb volt képzőművész, mint színész, mindig egyértelmű volt, hogy foglalkozzon a festészettel. Előadóművésznek azért ment, mert – ahogy fogalmazott – ordítani akart, de a festészet mélyebben élt a szívében, ahogy ma is ez jellemző.

Mindig kedvelte a francia impresszionistákat, tőlük tanulta meg a színek világának titkát, amellyel csodálatosan meg lehet mutatni a fényt és a sötétséget.

Szabó Sipos Barnabás színész festményeiből nyílt kiállítás Tihanyban Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szabó Sipos Barnabás színész festményeiből nyílt kiállítás Tihanyban
Fotó: Balogh Ákos/Napló

– Az én festészetemben éppen annyi drámaiság és színház van, mint festészet a színjátékomban. Az ad erőt, hogy rádöbbentem: akár festő vagyok, akár színész, az emberek életminőségét javítom – vélekedett a művész. Elmondta, négyévesen orvos akart lenni, hogy meggyógyítsa beteg nagymamáját, aztán az élet mást hozott számára. Nemrég jött rá, hogy végül mégiscsak orvos lett, csupán a műszerei mások. – Az embernek éberen kell figyelni a jelenben, hallgatni, türelemmel várni a valóság és az igazság kibontakozásáig – összegzett Szabó Sipos Barnabás.

A művész alkotásait július 15-ig lehet megtekinteni a tihanyi galériában. A kiállítás szervezője és kurátora Bánhidi Norbert fotóművész.

Szabó Sipos Barnabás színész és Barkó Ágoston bencés szerzetes Fotó: Balogh Ákos/Napló

Szabó Sipos Barnabás színész és Barkó Ágoston bencés szerzetes
Fotó: Balogh Ákos/Napló

Forrás: veol.hu

Nyitókép: Balogh Ákos/Napló

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva