likeBalaton.hu | 2021.05.21. 08:00
Újra látogatható a tihanyi Illatok Háza
Május 22-én újra megnyitja kapuit az Eau de Tihany, vagyis az Illatok Háza. A múzeum interaktív kiállításán betekinthetünk a tihanyi levendula százéves történetébe, valamint Bittera Gyula gyógynövény-kutató életművével is megismerkedhetünk.

Az Illatos időutazás egy ingyenes, interaktív kiállítás Tihany szívében, amely egy gyönyörű, múltszázadi műemlék jellegű épületen keresztül kalauzolja a látogatót.

Ebből a cikkből többet tudhatsz meg az Eau de Tihanyról!

A három terem kiállítási anyaga bemutatja a Tihanyi levendula történetét, valamint meghonosítója, dr. Bittera Gyula életét, aki a hazai illóolajipar megteremtőjeként világhírnevet szerzett a tihanyi levendula számára. Az időutazás során a látogatók megismerkedhetnek dr. Bittera Gyula életének jelentős állomásaival és bepillantást nyerhetnek az illatok és korabeli drogériák világába.

Egy hét múlva május 22-én 10 órakor megnyitja kapuit az Illatok Háza. A belépés díjtalan! Várunk nagyon sok szeretettel! ✨
https://eaudetihany.hu/illatok-haza

Posted by Eau de Tihany on Saturday, May 15, 2021

A látogatók bepillantást nyernek a szappankészítő műhelybe, ahol parfümalapú, illóolajos, natúr, bio és számos más féle öntött szappan készül.

Az emeleten található mintabolt illatai és a gyönyörűen berendezett helyiség lila-vintage hangulata teljesen elvarázsol mindenkit. Szappanok, parfümök, arckrémek, illatzsákok, pezsgőlabdás, illóolajok és egyéb illatosítók arzenálja várja a kipróbálni és vásárolni vágyókat.

Fotó: Szücs Ildikó

A kiállításra a belépés díjtalan, a nyitvatartási időn kívül előzetes bejelentkezés útján látogatható.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva