origo.hu | 2021.12.02. 12:00
Valter Attilára bölcsességfog-húzás és a Giro d'Italia is vár
Valter Attilát nem érdekli a Tour de France, a Giróra készül, de karácsony előtt a fogát is kihúzzák.

A 23 éves sportoló nem meglepő módon az olasz háromhetest részesítené előnyben, hiszen jövőre több Giro-szakaszt is hazánkban rendeznek. Az országútikerékpár-versenyző idén robbant be a nemzetközi mezőnybe, amikor is több napon keresztül vezette az összetettet, és viselhette így a rózsaszín trikót a Giro d’Italián.

Itt korábban arról írtunk, hogy milyen finomsággal várta édesanyja a Giró magyar sportolóját.

MTI/Kovács Tamás

 

– Egyértelműen nagyobb lett a nyomás, de elsősorban szerintem saját magamra tettem nagyobb nyomást. Se a csapatom részéről nem érkeztek sokkal nagyobb elvárások, se a versenytársaktól, sem pedig a köztudattól, az emberektől, a szurkolóktól. Egyedül magamnak állítottam fel nagyobb feladatokat, hiszen úgy éreztem, ha már ezt sikerült elérni, akkor haladni kell ezen az úton tovább. Ami nem mindig jött össze utána, de ezt is át kellett élni, hiszen tényleg ez az út, amit szeretnék járni, amit el szeretnék élni – hogy ilyen eredmények akár sorozatban jöjjenek – mondta Valter Attila.

Itt arról olvashattok, hogy a koronavírus-járvány miatt miért kellett elterelni a Balatonról a Girót.

– Meg is mondtam a csapatnak, hogy ha a Tour de France-ra akarnak vinni, engem az se érdekel, én a Girón szeretnék indulni.

Azt még nem tudja, hogy a csapata milyen szerepet szán neki a Giróra

– Ez attól függ, hogy a csapattársaim közül ki szeretne itt indulni, vannak nagyon erős, akár végső győzelemre is esélyes csapattársaim. Akik nyilván még egy szinttel felettem vannak, és ha ők ide jönnek és a csapat megcélozza a dobogót vagy a győzelmet, akkor nekem mindenképpen be kell állnom abba a sorba, amit én nagyon örömmel fogok venni. Hiszen azért az egy egészen nemes feladat, ha meg tudunk célozni egy összetett győzelmet vagy dobogót. Bízom benne, hogy akár már az itthoni, magyarországi szakaszokon is tudok valamit alkotni – folytatta.

Jelenleg Spanyolországban edzőtáborozik

Itthon nem a legalkalmasabbak a körülmények már ilyenkor edzeni, ezért Valter Attila Spanyolországban edzőtáborozik.

– Az ünnepi kajálásra mindenképpen hazajövök. De az idén nagyon taktikusan a bölcsességfog-húzást úgy fogom időzíteni, hogy csak ésszel tudjak majd enni – mondta Valter Attila.

 

 

A 2022-es mezőny azonban elsuhan majd a Balaton mellett, Tihanynál. Erről itt olvashatsz.

A Giró miatt tavaly rózsaszín fényekben úszott a Balaton, és csodálatos volt. Itt vannak a fotók.

Minden infót megtalálsz a balatoni kerékpározásról BRINGA rovatunkban.

Minden, amit mozgás és sport a Balaton körül, azt itt gyűjtöttök össze.

 

 

Forrás: origo.hu
Nyitókép: MTI/Kovács Tamás

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva