"Nekem a…" barangolás a Magyar Képzőművészeti Egyetem tihanyi művésztelepén
Helyszín Tihany, major utca 63
Időpont
Augusztus 25-én rendhagyó felfedezőútra hívunk minden művészetkedvelőt! Ezen a napon nyílik meg a nagyközönség előtt a Tihanyban található, a Magyar Képzőművészeti Egyetem által működtetett művésztelep, melynek nevét az egyetem egykori rektoráról, Somogyi Józsefről kapta.

A Balatorium Ökológiai x Kulturális Hét keretében rendezett program-sorozat izgalmas bepillantást kínál a művésztelep történetébe, hétköznapjaiba, valamint a fiatal művészek alkotói folyamataiba.
A művésztelep festői környezete, a tihanyi belső tó partján található adottságai igazi művészi ihletforrásként szolgálnak. A művésztelep eddig rejtett zegzugait a képzőművészet kifejezőeszközeit felhasználva tárjuk a nagyközönség elé. A művésztelep műtárgyállományát az udvaron és a juhhodály területén felfedezhető alkotások alkotják. Ezt a sort gazdagítja most Máté Dániel fiktív régészeti munkája, a „Tudja juhász, ha idő változik”.

A művésztelepen a történeti tárgyak és dokumentumok, a rövid hangulatfilm, a Császkáló hangséta, valamint Illés Haibo és Melykó Richárd Aktív Súly című performatív sétája teszi igazán teljessé a látogatói élményt. A séta egy olyan ökológiai szemléletű múzeumpedagógia program része, amely egy antotípia workshoppal egészül ki a művésztelepen.

A „Nekem a…” programsorozat célja, hogy felhívja a figyelmet arra, hogy a Balaton nem csak az üdülés, hanem az ökológiai szempontokat figyelembe vevő innovatív és kísérletező projektek helyszíne is. Gyere és fedezd fel te is ezt az izgalmas, művészeti oldalát a Balatonnak!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva