Tihany Cross teljesítménytúra
Helyszín Tihany, Aranyház utca 089/2 Hrsz
Időpont
Tihany Cross teljesítménytúra - A félszigetnyi kihívás

Időpont: 2022. szeptember 25. Rajtolni 9 – 11 óra között lehet a Belső-tó partjáról (rajt és cél helyszín).

Rajt és cél helyszín: Tihany, Belső-tó part, Kotyogós Kávéterasz melletti platános

A kihívás célja: a teljesítménytúrának nincs meghatározott útvonala, minden résztvevő annyi állomást érint, amennyit csak szeretne, de az eredményes teljesítéshez minimum öt kihívás-ponton kell megfelelően szerepelnie a részvevőnek. A kihívás pontok, (vagy állomás pontok) az alltrails térképen, a rajtban kapott papírtérképen, és a papír térkép mellékletekeként QR kód formájában rendelkezésre állnak. A QR kódok segítségével a teljesítő a saját mobiltelefonos térképapplikációjára tudja beolvasni a túrán általa kiszemelt kihívásokat.

A sportesemény nem verseny, inkább egy különleges outdoor program, egy tihanyi sportkaland.

Hajrá Crossosok, kalandra fel!

A választható sportkihívások:

elektromos kerékpár / BBT pont
elektromos kerékpár gyermekeknek / BBT pont a Bencés Iskola udvarán
úszás, kajak, vizibicikli / Sajkodi strand
Kalandsziget / kalandpark
STÉG at Blue Lavender Port / kajak, SUP,
Tihanyi Lovasudvar / lovaskocsizás
jóga a fák alatt a Sajkodi strandon
az Apátsági majorság – egy kis gyógynövénykaland
a pontok közti gyaloglás / futás / kerékpározás

A teljesítménytúrát a Résztvevők a Szervező által elektronikusan, illetve papír alapon rendelkezésre bocsátott térkép alapján teljesítik. A teljesítménytúrának kijelölt útvonala nincs. Az állomáspontok bármilyen sorrendben érinthetők a köztük lévő mozgás teljesíthető gyalog, futva, illetve kerékpárral is. A Szervező a teljesítéshez a Tihanyi-félszigeten található kerékpárutat javasolja.

A teljesítménytúra kizárólag gyalog, futva, kerékpárral vagy rollerrel teljesíthető, bármilyen egyéb eszköz igénybevétele esetén a résztvevő kizárásra kerül. A résztvevőnek tisztában kell lennie teljesítménytúra nehézségeivel, megterveznie saját útvonalát, és megfelelően felkészült állapotban kell lennie. A teljesítménytúrán minden nevező saját felelősségére indul, ismerve saját edzettségi és egészségi állapotát.

A versenyen 14 éves korig szülői/felnőtt kísérővel 14 és 18 év között szülői engedéllyel lehet indulni. 18 év alatti csoportnál 10 nevező után a felnőtt kísérő nevezése díjtalan.

A versenyen kötelező felszerelés:

nevezéskor megadott mobiltelefon, a verseny ideje alatt bekapcsolt és feltöltött
állapotban
mindenkinek javasoljuk, hogy induláskor rendelkezzen az alábbiakkal:
kulacs, pohár vagy víztartály (a frissítő pontokon és a célban nem lesz pohár!),
megfelelő ruházat és felszerelés
személyi igazolvány

Az érvényes teljesítéshez legalább öt ellenőrző-/pecsételőpontot érinteniük kell. Ez azt jelenti, hogy a CÉL állomáson kívül 4 helyen kell részt venni a kihívásokban. Amennyiben négynél kevesebb pontérintéssel rendelkezik a túra végén, eredménye nem kerül értékelésre, azaz nem kapja meg a teljesítménytúra befutóérmét.

A teljesítménytúra alatt az induláskor kapott karszalagot a Résztvevőnek végig a csuklóján viselnie kell. A karszalagon jelölik az állomáspontok az érvényes teljesítést!

A teljesítménytúra során fotó- és videoanyagok készülhetnek, melyeket a verseny szervezői felhasználhatnak, és harmadik személynek továbbíthatnak.

A rendezők fenntartják a jogot, hogy szükség esetén kihívások helyeit módosíthassák, illetve időjárási vagy egyéb fokozott veszély esetén a rendezvényt töröljék.
A teljesítménytúrán kutyával indulni nem szabad! A teljesítménytúra során a résztvevőknek a közlekedési szabályokra figyelemmel kell lennie! A figyelmetlenségből, felkészületlenségből eredő balesetekért a rendezőség felelősséget nem vállal! Csomagmegőrzést és értékmegőrzést a rendezőség nem vállal.
A nevezés menete

Előnevezésnek minősül a kitöltött nevezési lap benyújtása és a nevezési díj befizetése a díjbekérőn megjelölt fizetési határidőig. Amennyiben a nevezési díj befizetése fizetési felszólítás után, a Szervezőnek jogában áll a nevezést törölni.
A Szervező előnevezést 2022. július 15.-től fogad. Az érvényes nevezés egyben magában foglalja a nevezési díj Szervezőhöz való beérkezését is. Nevezni a létszámlimit végéig lehetséges. Létszámlimit: 300 fő.
A helyszíni nevezésre akkor lesz lehetőség, ha a létszámlimit az előnevezési időszakban be nem telik.
A Szervező az előnevezéshez online nevezési űrlapot biztosít a www.tihanysport.com honlapon.
Az online nevezéssel a Versenyző nevezését a „Nevezés” gombra való kattintással a Szervező automatikusan fogadja, így annak bárminemű egyéb továbbítása nem szükséges.
Online nevezési lap aláírással történő ellátására nincs lehetőség, az aláírás nélkül, a benne található nyilatkozat elfogadásával egyidejűleg érvénybe lép.
Egy nevezési lapon csak egy versenyző adhatja le nevezését.

 

Tihanyba tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva