Tihanyi éjszakai túra, napfelkelte az Őrtorony kilátóból
Helyszín Tihany, I. András tér 1
Időpont
Az éjszaka csendjét és a Balaton kavicsos partjának halk morajlását elképzelni is csodálatos. Most pedig nem csak elképzelni, de megtapasztalni is lehet. Pálosi Adrienn pszichológus-túravezető egy éjszakai túrára hív mindenkit, ahol nem csak a fizikai kihívásokkal, hanem saját érzelmeinkkel, gondolatainkkal is szembenézhetünk a csillagos ég alatt.

„Kedves Érdeklődők!

Figyelem, figyelem! Egy tutijó nyári bakancslistás program következik! 😉

Tavaly néztem ki magunknak a tihanyi Őrtorony kilátót, és végre eljött az idő, hogy egy izgalmas éjszakai túra után ott tekintsük meg a napfelkeltét 🙂
Programunk a következőképpen zajlik majd: összetalálkozunk szombaton 21.00-kor a tihanyi Apátság előtt, aztán nekivágunk az éjszakai erdőnek. Elhaladunk a gejzírkúpok mellett, ahonnan visszatekintünk Tihany fényeire. Majd egy órára letelepszünk a félsziget nyugati oldalán, és a magaslatról nézzük a Balaton vizét és a csillagokat. Aztán továbbhaladunk, és megpihenünk az Őrtorony kilátóban, ahol kb 1-1,5 óránk lesz a napfelkeltéig. Lehet aludni- csendes pihenőzni- beszélgetni ez idő alatt. A napfelkelte után főzünk egy teát- kávét (viszek gázfőzőt), eszegetünk- beszélgetünk, majd a hajnali természetet csodálva a Belső- tó mentén visszatérünk reggelre Tihanyba. Onnantól pedig jöhet a reggeli, a tihanyozás, a strandolás, ki mit szeretne.
Az elmúlt 2 évben rajongója lettem a napfelkeltének, imádom végigkísérni, ahogyan a vörös, a rózsaszín, a sárga és a kék árnyalatai változnak a hajnali égbolton, majd ahogyan már egészen világosban kibukkan az izzó napkorong. Tapasztaljátok meg Ti is! 😉”

Gyakorlati tudnivalók:
– 21.00-kor kezdünk Tihanyban.
– Szokásos módon minden jelentkezővel egyeztetünk (telefonon vagy email-ben) a kirándulás részleteiről
– Táv: összesen kb 14 km 350 m szintemelkedéssel, aminek a 4/5-ét az Őrtorony kilátóig sötétben tesszük meg, a másik felét már világosban vissza Tihanyba.
– Amire szükség lesz: túraruházat és cipő, fejlámpa. Víz és túrakaja (szendvics/csoki/keksz/magvak/energiaszeletek).
– A tervek szerint másnap reggel 7.00 körül fejezzük be a programot a kiindulási ponton.

Szervezés:
– A programon csak akkor tudsz részt venni, ha kitöltöd az alábbi űrlapot (ha eddig még nem tetted), ezzel fogadod el az ÁSZF-et, és ekkor tudom elküldeni a számlát: https://palosiadrienn.com/kapcsolat/
– A szervezés további kérdéseit (pl. pontos találkozási hely, időjárás, telekocsik, fizetés stb.) email- ben egyeztetjük, a részvétellel kapcsolatban az onismeretiturak.hu oldalon szereplő ÁSZF és Adatvédelmi tájékoztató az irányadó.
– A program díja: 4.000 Ft/fő.
Szeretettel várlak Benneteket!
Pálosi Adrienn, pszichológus- túravezető

Nyitókép: illusztráció/AI

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva