Szaniszló Hajnalka | 2019.11.09. 14:00
10 millió fa lesz Veszprémben - ültess egyet te is!
Az országos kezdeményezéshez csatlakozva Veszprémben is elindult a 10 millió Fa mozgalom. Olyan megyei lakókat, közösségeket és cégeket is várnak, akik valóban tenni szeretnének a klímavédelemért a faültetésekkel.

A nyár végén indult veszprémi csoportnak ma már közel 1200 tagja van. Az akció sikeréhez elengedhetetlen felajánlásokat online űrlapon regisztrálták, hogy azokat majd a megfelelő helyekre allokálhassák. Az önkéntes felajánlás lehetett fa, facsemete, magonc, terület, eszköz, munkaerő, szakmai tudás és tanácsadás, vagy egyéb professzionális támogatás.

A klímaváltozáshoz kapcsolódó és egyben balatoni vonatkozású likeBalaton.hu anyagokat itt találod.

Ha szétnéznél Veszprémben – mert bőven van látnivaló – itt tudsz tájékozódni.

– A kezdeményezés első mérföldköve november 9-ei országos ültető nap, ami nem csupán egy kiemelt dátum, hanem reményeink szerint a hosszú távú, hagyományteremtő célok elérésének a kezdete. Szeretnénk, ha a tavaszi és őszi közösségi faültetés mindenkinek szokásává válna, de legalább olyan hagyománnyá mint a húsvét vagy a böjt – mondta Sárdi Krisztina a közösség veszprémi képviselője.

A mozgalom tagjai a csoport létszámának növelésén, közösségteremtésen túl, a szakmai háttér feltárásával is foglalkoznak. Mivel az akció közösségi alapokon zajlik, a szervezők az önkormányzattal együttműködve igyekeznek minden faültetőnek megadni a megfelelő információt, hogy szabályos és fenntartható lépésekkel járulhassanak hozzá a város zöldítéséhez.

Nyitókép: az esemény hivatalos sajtófotója
Összeállította: Szaniszló Hajnalka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva