2020.01.15. 14:00
2020-ban jubileumot ünnepel a Pannon Várszínház
Az elmúlt esztendőben a kulturális élet is új lendületet vett Veszprémben, hiszen az Európa Kulturális Fővárosa cím elnyerése után 2019-ben gőzerővel indult meg a munka a városban.

A több EKF projektet jegyző Pannon Várszínház igazgatójával, Vándorfi Lászlóval az elmúlt év sikereiről és jövőbeni célkitűzéseiről beszélgetett a veol.hu .

Vándorfi László elmondta, a nehézségek ellenére kiemelkedően sikeres naptári évet zárt a Pannon Várszínház.
– 2019 elég nehezen indult a TAO rendszer megszűnése miatt, és a naptári év elején még nem tudtuk, hogy az ebből adódó hiányt milyen módon tudjuk majd megoldani. Ez mindenképpen jelentős anyagi veszteséget jelent a mai napig, de 2019-ről azt tudom mondani, hogy egy sikeres évet zárt rendkívül fegyelmezett, és hihetetlenül nagy munkával a társulat. Soha ennyi előadásunk, és fizető nézőnk nem volt, ami a mi esetünkben döntő tényező. Így világosan tudjuk mérni a saját produktivitásunkat, a saját sikerességünket, hogy mennyire szól a nézőkhöz, és mennyire szól a mai világról az a színház, amit csinálunk.

Vándorfi László kiemelte, a siker fontos összetevője, hogy a színház belső világa jól működik.
– A színházi összetételt és struktúrát a nézők nem látják, csak a végeredményt. Úgy látom, a Pannon Várszínházban minden munkatárs, a színészek mellett a műszaki és titkársági dolgozók is mindent beleadtak, és száz százalékot teljesítettek. Külső kapcsolataink is jól működnek, köszönet támogatóinknak, köszönet Veszprémnek.

Vándorfi László (Fotó: Pesthy Márton/Napló)

A Pál utcai fiúk előadás páratlan sikerszériája most már két éve töretlen, idén nyár végéig a társulat túl lesz a százhatvanadik előadásán is, de a színházigazgató szerint az elsöprő sikerek között kell említeni a Hair-t is, melyet 2019-ben mutattak be.
– Megjelent egy új generáció, ami főként a Hair-ben mutatkozott meg, akik énekben, tehetségben és elhivatottságban is jelentős erőt képviselnek. Mi azon vagyunk, hogy megtartsuk őket a pályán a magyar közönségnek és a magyar kultúrának – tette hozzá Vándorfi László.

A Pannon Várszínház és a Pannon Egyetem közös munkájának szikrája az egyetem újonnan induló szakjaival megszületett a 2019-es évben, amely a 2020-as A Tánc Fesztiválján teljesedhetne ki.
– Az idei A Tánc Fesztiválja már az EKF jegyében zajlana, emellett pedig a többi 2020-as EKF projektnél is beindulhat az együttműködés a Pannon Egyetem hallgatóival. Én bízom benne, hogy ez a kapcsolat nagyon gyümölcsöző lesz.

Szintén az EKF projekt keretében a Pannon Várszínház és a Frenák Pál Társulat öt éves együttműködéséből különböző fejlesztő programokra is számíthat a nagyközönség, melynek első állomására január 22-én, szerdán, a magyar kultúra napján kerül sor a Hangvillában. A Twins című produkciót mutatják be. A nézők az előadás megtekintése után részt vehetnek egy interaktív, feldolgozó vezetett beszélgetésen a szereplő táncosokkal az előadás terében.

A Pannon Várszínház 2020 őszén kezdi meg a huszadik, jubileumi színházi évadát, amelyre a társulat nagy szeretettel, és továbbra is színvonalas előadásokkal készül.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva