Horváth Virág/veol.hu | 2021.11.12. 16:00
A HÍD: összművészeti minifesztivál indul Veszprémben
A HÍD egy új minifesztivál, összművészeti programmal, tánccal, színházzal, irodalommal. Célja a határon túli magyar alkotók bemutatása is egyben.

A HÍD egy új minifesztivál, amely határokon, nemzeteken, kultúrákon átívelő programja izgalmas előadókat mutat be Veszprémben, 2023 Európa kulturális fővárosában. Az esemény – követve a nagy múltú veszprémi kortárs táncfesztivál hagyományait – összművészeti programot mutat be, melyben helyet kap a tánc, a színház és az irodalom, mindemellett célja a határon túli magyar alkotók bemutatása.

Veszprém városáról itt találsz egy szuper bemutatót, ne hagyd ki a legjobb látnivalókat és programokat!

– Úgy gondolom, hogy mind a három nap eseménye kortárs művészettörténeti esemény lesz, és nagy öröm, hogy ezek a bemutatók végre nem Budapesten, hanem Veszprémben lesznek láthatók. Nagy József előadása Magyarországon először nálunk lesz látható, és abban, hogy ez így történhetett, Horváth Csaba művészeti vezetőnek óriási szerepe volt. Ladányi István és Géczi János moderálásával

az előadások mellett a beszélgetések is különleges élményt fognak nyújtani, ahol az alkotók nemcsak a darabokról, de saját magukról, lelkivilágukról is beszélnek majd

– mondta Vándorfi László, a Pannon Várszínház igazgatója.

A veszprémi irodalom vajdasági gyökerei mára beépültek a helyi kultúra hagyományába

Az EKF projekt támogatja azokat a kezdeményezéseket, amelyek a hagyományra épülve, de a progresszivitást képviselve jelennek meg.

A Veszprém 2023, azaz az Európa Kulturális Fővárosa programról, az ahhoz kapcsolódó többszáz programról itt találsz információkat.

A Veszprém 2023-hoz kapcsolódó pályázati lehetőségekről és a régió híreiről is összegyűjtöttük a legfontosabbakat.

Fotó: Baumann/Veszprém-Balaton 2023

 

A HÍD minifesztivál programjai Veszprémben

November 19-én a veszprémi Hangvillában Ladik Katalin Alice Kódországban című darabját láthatjuk. Az újvidéki származású színésznő és költő sajátos előadásaival a magyar és nemzetközi performanszművészet kiemelkedő alakja. Az előadás után a közönségnek lehetősége nyílik beszélgetésen is részt venni az alkotóval. Az est moderátora Ladányi István irodalmár lesz.

November 20-án Géczi János költő beszélget Tolnai Ottó Kossuth-díjas íróval, költővel, műfordítóval és Nagy József (Josef Nadj) táncos-koreográfussal, a nemrégiben megújuló Csermák Antal Alapfokú Művészeti Iskola Auer-termében.

Világhírű magyar koreográfus előadása a kiemelt program

Az idei esemény fő momentuma november 21-én a világhírű koreográfus, Nagy József (Josef Nadj) előadásának hazai premierje. A nagy sikerű OMMA-t a Velencei Biennálé és a szabadkai Desiré Fesztivál után itt mutatják be először Magyarországon.

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: illusztráció/Freepik

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva