likeBalaton.hu | 2024.02.12. 14:00
A Pannon Várszínház következő évadában komédia és musical is szerepel
Többek között a Valahol Európában című darab is utoljára lesz látható Veszprémben, de számos premier-előadással is várják a közönséget.

– Négy komédiát és egy családi musicalt állít színpadra a veszprémi Pannon Várszínház a 2024/2025-ös évadban – jelentette be Vándorfi László, a színház igazgatója a bakonyi vármegyeszékhelyen.

Az évadot Hrutka Róbert, Kovács Dominik és Kovács Viktor: Pablo és Picasso, avagy az állatok karneválja című családi musicaljével indítják

amelyet elsőként a Pannon Várszínházban láthat a közönség.

Örkény István- és Molnár Ferenc-darabot is bemutatnak

Veszprémben állítják színpadra elsőként Peter Quilter: Bestseller című komédiájának háromszereplős változatát, Örkény István halálának 45. évfordulója alkalmából pedig a szerző Kulcskeresők című komédiáját mutatják be.

A Jászai Mari feltámasztása című, Marton László által jegyzett komédiát is műsorra tűzik. Középpontjában egy színjátszó szakkört vezető tanárnő áll, aki a darab során egyre inkább azonosul Jászai Marival, különösen Médeia-alakításával. Az évad Molnár Ferenc: Játék a kastélyban című komédiájával zárul.

– Az öt előadás közül hárommal – a Bestsellerrel, a Pablo és Picasso, avagy az állatok karneváljával és a Kulcskeresőkkel – már az idei év első felében előbemutatóként megismerkedhet a közönség – ismertette Vándorfi László.

– A Pannon Várszínház által rendezett Tavaszi Fesztiválon kilenc előadást játszanak. A Valahol Európában, az A szív hídjai, illetve a Boeing, Boeing – leszállás Párizsban című darabok utoljára lesznek láthatók Veszprémben. A kínálatot színesíti a Bestseller előbemutatója, és a Veres 1 Színház Tombol az erény című vendégelőadása is – tette hozzá Greksza Kincső, a színház marketing-menedzsere.

– A Pannon Várszínház a tavalyi évben az élen járt a Veszprém-Balaton Európa Kulturális Fővárosa program lehetőségeinek megragadásában. Az önkormányzat a lehetőségeihez képest a jövőben is támogatja a magánfenntartású színházat – hangsúlyozta Halmay Gábor, a veszprémi önkormányzat közjóléti bizottságának elnöke.

 
Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: A Valahol Európában előadás
Fotó: Pannon Várszínház

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva