Marton Attila/veol.hu | 2022.11.10. 14:00
A végéhez közelednek a veszprémi déli elkerülő fejlesztésének kivitelezési munkálatai
A déli elkerülő befejező munkálatai miatt két helyszínen is forgalmirend-változás van érvényben. Az Almádi csomópont déli, Balaton felőli oldalán folynak a munkálatok jelzőlámpás terelés mellett.

A főpálya kiépítése folytatódik, a teljes kétszer két sáv koronaélen – a padka és a rézsű metszéspontja – belüli megnyitása december végén várható, írta kérdésünkre küldött válaszában a beruházó Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. Hozzátették, az útpályán kívüli részek befejezése (árokburkolás, humuszolás, növénytelepítés) miatt a főúton még sebességkorlátozásra kell számítaniuk a közlekedőknek. Megjegyezték, a műszaki átadás-átvételi eljárás 2023. április 30-ig zárulhat le, amelyet a forgalombahelyezési eljárás követ, ezután a teljes szakasz használható lesz korlátozás nélkül.

A tavaly megnyitott Almádi csomópont több ágát lezárták a közelmúltban. Ennek kapcsán közölték, erre a csomóponti szakasz bal oldali szélesítése miatt volt szükség.

A lezárás várhatóan december közepéig tart, jelenleg ezen a szakaszon a pályaszerkezet és a vízelvezetés építése van folyamatban.

November 7-én, hétfőtől a régi Budapest úti külön szintű csomópont Veszprémből kivezető két sávját felmarták és aszfaltozzák. A déli elkerülőn nem várható jelentős forgalmirend-változás a következő napokban-hetekben, jegyezte meg a beruházó.

Forrás: veol.hu

Nyitókép: veol.hu/Pesthy Márton

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva