likeBalaton.hu | 2023.06.01. 08:00
CityRocks – Több száz rockzenész veri egyszerre a dobokat Veszprémben
Hatalmas flashmobot tartanak június 18-án Veszprémben, a Gyárkert Kultúrparkban, ahol több száz amamtőr és profi rockzenész tart együtt koncertet.

A CityRocks, Közép-Európa legnagyobb rockzenekara 2023-ban először Európa Kulturális Fővárosában, Veszprémben lép fel június 18-án.

Az óriászenekarnak bárki tagja lehet, aki énekes vagy hangszeres alaptudással rendelkezik,

de várják a régiós amatőr és profi zenészek jelentkezését is,

ezzel is támogatva a produkciót Veszprémbe invitáló VEB2023 Európa Kulturális Fővárosának zenei misszióját, miszerint „A zene itt nem csak nekünk szól, hanem velünk történik”.

 

– A CityRocks mindig több, mint egy buli. Sok száz zenész érkezik a kisgyerektől az idős emberekig, a gyári munkástól a topmenedzserig.

Az is teljesen mellékes, hogy valakinek pár tízezer forintos vagy éppen milliós felszerelése van.

A lényeget úgyis mindenki magában hordozza: mindegy, hogy ki honnan jön, ahogyan az is, hogy ki hová megy majd tovább. De itt egy frenetikus élményközegben tudjuk megtapasztalni azt, hogy voltaképpen milyen könnyen tudunk egymáshoz kapcsolódni. Ez az élő zene csodája – mondta Gajda Ferenc főszervező. Mint mondta, Veszprém azért is szimbolikus helyszín, mert idén a királynők városa számtalan rendezvényt lát vendégül Európa Kulturális Fővárosaként. Ez a kavalkád ugyanazt üzeni, mint a CityRocks: ahányan vagyunk, annyi félék, de tudunk mutatni közös értéket.

Veszprém a zene városa

Veszprém 2019 óta viseli az UNESCO A zene városa címét, idén pedig Veszprém a Bakony-Balaton régióval együtt Európa Kulturális Fővárosa. A VEB2023 EKF kiemelt figyelmet szentel a zenélés élményét kínáló eseményeknek, hogy Veszprém lehessen az a város, ahol arányaiban a legtöbben zenélnek, énekelnek, hiszen több kutatás is bizonyítja, hogy boldogabbak azok a városok, ahol sokan zenélnek.

A CityRocks Veszprémbe a Hangjáték, a VEB2023 EKF zenei fejlesztési program meghívására érkezik, amelynek missziója kifejezetten az amatőr zenélés népszerűsítése, a zenei oktatás, a közösségi zenélés új, városi koncepciójának kialakítása.

A CityRocks Veszprém után július 29-én Szatmárnémetiben is fellép.

 

Nyitókép: cityrocks.eu – hivatalos

 

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva