Marton Attila/veol.hu | 2023.05.25. 10:00
Elektromos bringával szelheted Veszprém utcáit júliustól
A rövidesen kezdődő próbaüzem után bő egy hónap múlva élesben is elindul a V-Bike közbringarendszer a megyeszékhelyen, száz elektromos bicikli lesz elérhető.

A V-Busz Kft. üzemeltetésében elinduló rendszer részeként városszerte tíz gyűjtőállomást hoztak létre, amelyekben összesen 160 dokkoló kapott helyet. A közbringarendszerben száz pedelec (elektromos rásegítésű) kerékpár áll a felhasználók rendelkezésére júliustól. Állomás létesült a Kossuth utcán (Spar), a Barátság parkban, a Kálvin János parkban, a Balaton Plazánál, az állatkert Fejes-völgyi parkolójában, az Erzsébet sétányon, a Kiskuti csárdánál, a Cholnoky utcában (Penny), a Rózsa utcában és az Úrkút utcában. Egy-egy állomáson 12-18 dokkolót alakítottak ki.

Fotó: Nagy Lajos

 

– A V-Bike rendszer műszaki átadás-átvétele egy 30 napos próbaüzem keretében történik, amely várhatóan június elején kezdődik. Ez még a kivitelezés része, ezért külső felhasználók ekkor még nem használhatják a rendszert – válaszolta érdeklődésünkre Polgári István, a V-Busz Kft. ügyvezetője. Hozzátette, a tervek szerint a rendszer július 1-jén indul, vagyis aznaptól lehet majd igénybe venni az elektromos bérkerékpárokat. Az ügyvezető kérdésünkre megjegyezte, még idén szeretnének a Vasútállomáshoz is gyűjtőállomást telepíteni, a jövőben pedig további dokkolókkal bővülhet a rendszer a rendelkezésre álló pénz és partnerségi együttműködések függvényében.

Fotó: Nagy Lajos

 

A bérkerékpár igénybevétele regisztrációhoz kötött, amelyet a szolgáltatás honlapján, a V-Bike applikációjában vagy az állomások vezérlőoszlopán lehet majd megtenni. A szolgáltatást jeggyel (24 órás, 72 órás vagy hetijegy), valamint féléves vagy éves bérlettel lehet igénybe venni. A megvásárolt jegy vagy bérlet érvényességi ideje alatt bármely megkezdett kölcsönzés első fél órája ingyenes, minden további megkezdett fél óra 500 forintba kerül majd. Fontos, hogy a közbringarendszerben csak 14 éven felüliek kölcsönözhetnek kerékpárt, és hogy a bérbringák csak Veszprém közigazgatási határain belül használhatók. A kerékpárokat a gyűjtőállomásokon lehet felvenni és a bérlés végén letenni. A fejlesztés a korábbi hírek szerint 250 millió forintba került, amelyet két európai uniós forrásból finanszíroztak.

 

Veszprémbe tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Nagy Lajos

  

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva