likeBalaton.hu | 2024.02.14. 08:00
Hamis szerződéssel adtak el üres balatoni ingatlanokat, társukat pedig megölték
Emberöléssel és ingatlancsalással vádolnak egy 21 gyanúsítottból álló elkövetői csoportot. Az egyik közreműködőt bűntársai meggyilkolták. Elsősorban Budapesten és a Balaton környékén kerestek lakatlan ingatlanokat, és azokat eladták.

A csoport tagjai másfél milliárd forint értékben követtek el ingatlancsalást. A nyomozás jelenlegi állásáról a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányságon tartottak sajtótájékoztatót.

Suszter Tamás, a Veszprém Vármegyei Rendőr-főkapitányság bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettese elmondta, hogy

két éve tart a nyomozás, a csoport tagjai ellen, akik hamis szerződésekkel szereztek meg 17 ingatlant, amelyeket időközben továbbértékesítettek.

Mint mondta, az ügynek idáig 21 gyanúsítottja van, közülük hét szervező, nyolc segítő és hat stróman.

1,5 milliárdot csaltak össze

A gyanúsítottak 13 sértett ellen követtek el bűncselekményt, mely során összesen másfél milliárd forint értékben csaltak ki hamis adásvételi szerződésekkel 17 ingatlant.

Hiripi Gábor, a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda Életvédelmi és Célkörözési Főosztály megbízott főosztályvezetőjének tájékoztatása szerint a csoportban elszámolási vita támadt, mivel az egyik gyanúsított, egy 69 éves nő – aki strómanként vett részt az ügyben –, kevesellte a neki járó pénzt.

A 48 éves D. Szilvia és a 34 éves S. Zoltán (egykori élettársak) ezért megfojtották a nőt, majd egy Cegléd közeli tanya kútjába rejtették.

Budapesten és a Balaton környékén kerestek lakatlan ingatlanokat

Szabó Gyula rendőr alezredes, a Veszprém VMRFK Bűnügyi Igazgatóság Gazdaságvédelmi Osztályának osztályvezetője felidézte, hogy 2022 tavasza óta nyomoznak az ügyben.
Mint mondta, a gyanúsítottak az ország különböző tájain, elsősorban Budapesten és a Balaton környékén kerestek fel lakatlan ingatlanokat. A vizsgálat további gyanúsítottak kihallgatásával folytatódik.

Nyitókép: Illusztráció/Pixabay/Hans

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva