MW | 2024.04.07. 08:00
Hosszú távon méltó kihívót kapott a Budapest Park – Veszprém mélyen a zsebébe nyúlt
A veszprémi Gyárkert a programév után is nyitva tart és nyáron koncerthelyszínként működik tovább. Veszprém 2023-ban 150 millió forintos keretet biztosít a koncerthelyszín üzemeltetésére.

A Gyárkert KultúrPark nyári koncertjeit a veszprémi képviselő-testület a kiemelt fesztiválok közé sorolta és az idei évre jelentős támogatási kerettel látta el március végi ülésén.

Veszprém az idei évre 150 millió forintos keretet biztosít a koncerthelyszín üzemeltetésére.

 

Fotó: Vasvári Tamás

Korábban a Világgazdaság is megírta. hogy tavaly a Veszprém–Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programsorozat keretében adták át a Gyárkert KultúrParkot, amely 4 hónapon keresztül több mint 60 külföldi és magyar előadó koncertjének, zenei programjának adott otthont, majd télen jégkorcsolyapályaként üzemelt tovább.

A kiemelt fesztiválok közé sorolással a városvezetés írásba adta azt a szándékát, hogy a következő három nyáron koncerteket rendezzenek a Gyárkertben. A kiemelt státusz egyelőre 2026-ig szól.

A Vehir.hu cikke szerint az adott évi források hozzárendeléséről minden évben külön döntenek majd. Azt, hogy melyik cég szervezheti majd a nyári koncerteket, pályázat útján választják ki. A pályázati feltételek között szerepel, hogy a fesztivál főszervezője az érvényes Veszprém Kártya tulajdonosai részére kötelezően kedvezményt biztosít, továbbá a piaci áraknál kedvezőbb belépődíjakat állapít meg.

Porga Gyula polgármester kiemelte: a Gyárkert az Európa Kulturális Fővárosa év egyik legnépszerűbb eleme volt, nemcsak a veszprémiek szerették, de a térségből is sokakat vonzott a városba. Ez egy olyan siker, amivel hosszú távon tervezni kell – jelentette ki a polgármester. A polgármester kifejtette: bár korábban voltak más elképzelések a terület hasznosítására, a tavalyi nyár sikere megmutatta, hogy a veszprémiek mit szeretnének kezdeni valójában az egykori bútorgyár területével. Hozzátette: az, hogy nagy sztárokat hívnak meg, hogy kulturált körülményeket teremtenek, hogy a vendéglátóhelyek és a mosdók higiénikusak, az mind pénzbe kerül.

A tavalyinál gyengébb minőséget nem engedhetünk meg magunknak, és ezt ennél kevesebből nem lehet biztosítani – mondta a polgármester. Hozzátette, az önkormányzati támogatás által az is elérhető, hogy ne piaci árat kérjenek a belépőkért, mert „az itt nem működne”. Elmondta, hogy idén várhatóan a magyar zenei élet élvonalából áll majd össze a program, az árakat össze lehet hasonlítani a Budapest Parkkal, érezhető lesz a különbség a Gyárkert javára.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: vg.hu
Nyitókép: Gyárkert – hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva