2020.03.16. 17:00
Hóvirágok és medvehagyma lepi el a Bakonyt
A meglehetősen enyhe tél után, a tavasz könnyedén érkezett meg a bakonyi erdőkbe.

A természetvédelmi törvénynek köszönhetően a hóvirág újra ellepte a bakonyi erdőket, sok helyen gyönyörködhetünk bennük, viszont szedni továbbra sem lehet belőle. Ellenben a medvehagymával ami már szintén előbukkant a földből. Érdemes belőle most gyűjteni, mert a friss, zsenge hajtások finomabbak és még nem virágzik a gyöngyvirág, amivel könnyű összekeverni.

Fotó: Veol.hu

Tudtad, hogy a medvehagyma onnan kapta a nevét, hogy a macik nagyon szeretik és legszívesebben egész nap falatoznának belőle? A vaddisznóknak szintén kedvelt csemegéjük, de szerencsére országszerte sok helyen nő, így jut belőle nekünk is. Az árnyékos helyeket kedveli, tölgyfák közelében és bükkerdőben lelhetünk rájuk leginkább. A paraj és a fokhagyma ízét ötvöző finomságból isteni pogácsa, szendvicskrém, krémleves, vagy akár húsvéti kalács is készülhet.

Fotó: Veol.hu

Te merre jártál a Bakonyban vagy a Balaton-felvidéken? Ott is virágba borult már a természet?

Itt megnézheted hová mehetsz kirándulni a hétvégén a Balaton környékén!

A hétvégére friss, felhős és napos időt ígérnek, ami tökéletes lehet egy kora tavaszi könnyed túrához. Mindenkit arra buzdítunk, hogy mozduljon ki a szabadba és fedezze fel a medvehagyma és hóvirág lelőhelyeket is.

Forrás és nyitókép: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva