2020.03.07. 10:00
Itt a 12. Veszprémi Tavaszi Fesztivál
A Pannon Várszínház programsorozata idén ünnepli 12. évfordulóját. A színházfesztiválon felvonuló előadások skálája színes, a saját produkciók mellett lesznek vendégelőadások, és egy újdonsággal is jelentkezik, az először megrendezésre kerülő Íróportrék élőben című, kortárs irodalmárokat bemutató sorozatával.

2020-ban 12. alkalommal rendezik meg a Veszprémi Tavaszi Fesztivált. Veszprém független színházának, a Pannon Várszínháznak rendezvénysorozata a kultúra- és színházimádók kedvence lehet, hiszen klasszikus tragédiáktól kezdve, egyéni performanszokon át, a zenés vígjátékok megcsillantásáig idén még a kortárs irodalom kedvelőinek is kedvez.

A sort március 7-én a nagysikerű Hair musical nyitja, majd másnap követi a Molnár Ferenc regényéből készült A Pál utcai fiúk ezúttal zenés játékának előadása.

Március 13-án Joe Landry Az élet csodaszép című élő rádiójátéka lesz látható. A színdarab alapjául az 1947-ben James Stewart főszereplésével bemutatott film szolgál.

A Szépírók – Íróportrék élőben című sorozat első vendége március 21-én a kolozsvári származású Tompa Andrea író lesz. Az est moderátorai: Géczi János költő, író, képzőművész, szerkesztő, illetve Ladányi István irodalomtörténész, kritikus, szerkesztő, egyetemi oktató. A programon Tompa Andrea műveiből mazsolázhatunk, amelyek felolvasásra kerülnek. A kortárs magyar írókat bemutató sorozat a fesztivál után folytatódik, a meghívottak között szerepel többek között Bereményi Géza, Nádas Péter, Krasznahorkai László, Láng Zsolt, Tolnai Ottó és Bodor Ádám is.

Nézd meg milyen tavaszi-nyári színházi programok várnak a Balaton környékén!

Szintén március 21-én lép közönség elé a Frenák Pál Társulat, akik Birdie című kortárs produkciójukat hozzák el Veszprémbe. Frenák Pál koreográfus új előadása a bennünk és körülöttünk emelt falakról, határokról és azok túllépéséről szól – legyenek ezek pszichológiai, történelmi, szociális vagy fizikai határok.

Március 22-én William Shakespeare Hamlet című tragédiája kerül színre a Hangvilla színpadán. A klasszikus tragédiát mai érvényű történetként, mai színházi eszközökkel keltik életre. A kortárs színházi felfogás Nádasdy Ádám fordítását használja, mely kiegészül Arany János szállóigévé vált mondataival.
Ugyanezen a napon Ladik Katalin Alice Kódországban című performanszát az Expresszóban láthatják az érdeklődők. Az előadás alapkérdése az, hogy van-e kiút a fogyasztói társadalom kódokkal telerajzolt világából.

A fesztivált Marc Camoletti Boeing, boeing – leszállás Párizsban című vígjátéka zárja április 25-én. A filmvásznon is nagy sikert aratott vígjátékot Hamvai Kornél fordította magyarra rendkívül ötletesen, a nyelvi humoron túl kiélezve a helyzetkomikumokat is.

Érdemes idén is ellátogatni tehát a Hangvillában bemutatott előadásokra, hiszen a már megszokott közönségnek ugyanúgy nagyszerű kulturális élményben lesz részük, mint a fesztivállal most ismerkedőknek.

Nyitókép: Pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva