MW | 2024.05.22. 16:00
Júliusban újra dübörög az erőmű
Az újhullámos techno, illetve a határokat feszegető elektronika népszerű előadói adnak koncertet július 12-én és 13-án az egykori inotai erőmű turbinacsarnokában.

Az Inota Focus című rendezvényen fellép mások mellett Ben Frost, a Schwefelgelb, Schacke, a Boston 168, Dj Hyperdrive, Alpha Tracks és Gabber Eleganza is. Az Európa Kulturális Fővárosa program részeként megismert inotai rozsdaövezet hatezer négyzetméteres ipari épületében tavaly nyár végén egytucat külföldi előadó lépett fel az Inota Fesztivál keretében. Az innovatív audiovizuális előadókat, dj-ket, fényművészeket, képzőművészeket, kortárs táncosokat, helyspecifikus installációkat felvonultató fesztiválon csaknem húszezer látogató fordult meg.

Budapest, 2023. szeptember 1. A német Konstantin Sibold DJ és producer az egykori hõerõmû területén megrendezett Inota Fesztivál nyitónapján Várpalota mellett 2023. augusztus 31-én. A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fõvárosa program kiemelt eseményeként megrendezett fesztivál augusztus 31. és szeptember 3. között várja a látogatókat. MTI/Vasvári Tamás

Fotó: MTI/Vasvári Tamás

Az első napon fellép az Izlandon élő ausztrál minimalista-experimentális előadó, Ben Frost, koncertet ad a légkalapácsszerű EBM techno-duó Schwefelgelb, a koppenhágai gyorstechno színtér képviseletében Schacke, valamint fellép az Ancient Methods, Neux és Frequency Shifter is. A magyar fellépők között lesz Katona Kati vizuális kíséretével megtámogatott Yibai mellett Mankind és Sikztah is.

A szombati nap a gyorsabb tempóké. Az olasz ipari központból, Torinóból érkező, aciddel és dobgépekkel dolgozó Boston 168 mellett fellép Dj Hyperdrive, Alpha Tracks, Gabber Eleganza, a KamaRave dj-i és Blue Advance is.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!:


 

 

 

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: MTI/Vasvári Tamás

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva