veol.hu | 2023.02.27. 10:00
Kolobuszkölykök a Veszprémi Állatkertben
A Veszprémi Állatkert zászlósfarkú kolobusz csapatában jelenleg két kölyök is nevelkedik, a legifjabb tavaly, az év utolsó napján született, így igen mozgalmasan telnek az immár hét fősre bővült majomcsalád mindennapjai.

A kis kolobusz, mikor éppen nem eszik vagy alszik, a csapat többi tagjával játszik, örömmel ugrál anyukája és a többiek hátán. A zászlósfarkú kolobusz, más néven zászlósfarkú gereza Nyugat-, Közép- és Kelet-Afrika erdeiben honos, különleges megjelenésű majomfaj. Nevét jellegzetes fehér színű, bundás farokzászlójáról kapta. Vállán és hátán pedig hosszú, fehér U alakú „kabátot” visel, mely szintén feltűnő megjelenést biztosít számára.

@veszpremiallatkert

Nálatok mi volt a karácsonyi menü? 🎄😋 #veszprémiállatkert #veszprémzoo #colobusmonkey #monkey #christmasmenu #christmasfood #karácsonyimenü #gereza

♬ Soul Bossa Nova – Quincy Delight Jones Jr. & His Orchestra

A természetben a kolobuszok nappali életmódot folytatnak, fákon élnek és nagyon ragaszkodnak a területükhöz, territóriumukat figyelmesen őrzik. A 8–15 állatból álló csoport élén egy nőstény áll. A felnőtt hím gyakran feltűnősködik, amikor a fák koronájában nagyokat ugorva a territórium határait jelöli. A kolobuszok kizárólag növényi táplálékot fogyasztanak, leveleket, gyümölcsöket. Hat hónap vemhességi idő után egy utódjuk születik. Érdekességük, hogy az újszülött teljesen fehér rózsaszínű arca, keze, lába és fülei kivételével – derült ki a Veszprémi Állatkert tájékoztatásából.

Forrás: veol.hu



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva