Komaniczki Zoltán | 2024.01.09. 10:00
Közösséget épített és új kulturális kapukat nyitott az EKF – podcast
Teljesítette közösségépítő küldetését az EKF-program.

Elkészültek a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa utcaművészeti programjában az első street art alkotások, kinyitott a Téli Gyárkert, bemutatták a Privát Veszprém fotóalbumot, nagyszabású szilveszteri utcabuli zárta Veszprémben az évet az EKF támogatásával. A veol.hu podcastjának vendége Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa programért felelős Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója és Porga Gyula, Veszprém polgármestere.

– Az Európa Kulturális Fővárosa programról bebizonyosodott, hogy

éltek a helyiek azzal a lehetőséggel, amit az EKF kínált. Jól látszik, hogy milyen jelentős pillérekké váltak a rendezvények a közösségalakításban és annak megerősítésében

– hangsúlyozta a városvezető.

A stúdióban Porga Gyula és Markovits Alíz
Fotó: Komaniczki Zoltán

Ehhez nagy segítséget nyújtott a Privát Veszprém című kezdeményezés, amelynek során veszprémi családokat mutattak be, akárcsak a többi, kisebb közösségeknek szóló esemény, vagy éppen a mikropályázati rendszer.

Ezek óriási értéket képviseltek, a következő feladat, megőrizni a jövőben is ezt a gondolatiságot, a közösségépítés igényét.

Markovits Alíz ismertette, az EKF következő fázisában az összegzések, beszámolók, pénzügyi elszámolások következnek. El kell készíteni egy monitoring jelentést, amit az év végére kell összeállítani, ennek érdekében egy alapos felmérést fognak elindítani. Olyan körútra készülnek, amelyen megosztják az érdeklődő országok képviselőivel a tapasztalatokat illetve fogadnak delegációkat, hogy azok a helyszínen lássák a példákat a források kreatív felhasználására.

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Veszprém, 2023. január 21. Ünnepi műsor a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program megnyitóján a veszprémi várban 2023. január 21-én
Fotó: MTI/Bodnár Boglárka

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva