likeBalaton.hu | 2023.08.26. 10:00
Manu Chao a BALKAN:MOST soron kívüli headlinere
Manu Chao igazán különleges koncertet ad Veszprémben a Balkan:Most keretében.

A szeptember 7-9. között megrendezésre kerülő, balkán zenei fesztiválon akár az utcán is összefuthatunk az élő legendával az Európa Kulturális Fővárosa 2023 címet viselő Veszprémben, ha nem férünk be a régi szép időket idéző, szintén utcán tartott koncertjére.

Manu Chao mindig is szerette a Balkánt, és a Balkán is szerette őt. Nem volt nehéz az élő legendát a BALKAN:MOST fesztiválra csábítani, ahol ő is végigbulizza a balkáni zene legnagyobb hazai seregszemléjét és még egy bő két órás koncertet is ad.

Manu áll a színpadon a gitárral, és az összes szívet meghódítja.

Ha esetleg kell egy kis emlékeztető, most jött ki az egyik legnagyobb sláger, a Me Gustas Tu újramixelt verzióit tartalmazó EP, de mindenki tudja, hogy Manu élőben a legjobb, hiszen az maradt, aki mindig is volt: egy besorolhatatlan, sármos utcazenész. Ezért is frappáns, hogy Veszprémben lép fel, de persze a fesztivál témája, a Balkán is vonzotta: a partizánok és szívbemarkoló dallamok félreértett félszigete a nagy világjáró visszatérő szerelme.

A koncerttel támogatását fejezi ki a BALKAN:MOST fő célkitűzése, a balkáni zene integrálása mellett.

 

Az akusztikus formáció Manu Chao kérésére kislétszámú közönség előtt játszik az augusztus 9-i, szombat esti koncerten.

 

 

A Balkán a balkániaké hirdeti a sztereotípiákat tudatosan romboló BALKAN:MOST, ami feltörekvő tehetségeknek, itthon ritkán hallott műfajoknak biztosít színpadot Veszprém festői szívében. Sevdalinkát, kazetta mixelő live actet, többszólamú népdalokat hallhat a közönség, az olyan nevek mellett, mint az érzéki Marina Satti és Manu Chao ska elvtársai, a Dubioza Kolektiv. A VEB2023 EKF támogatásával megvalósuló BALKAN:MOST először teremt átfogó és kurrens balkáni zenei körképet, a négy éves MOST projekt záróakkordjaként.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Manu Chao hivatalos/Klelia Renesi

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva