likeBalaton.hu | 2020.11.09. 12:00
Medvék, dromedárok és töklámpások - A Veszprémi Állatkert őszi hírei
Csaknem két és fél milliárd forintos forrásból újult meg a Kittenberger Kálmán Növény- és Vadaspark, ahol ma is a június végén átadott medveház és -kifutó a legnépszerűbb látványosság. A Veszpérmi Állatkertben egy őszi séta is csodás élményt nyújthat kicsiknek és nagyoknak egyaránt.

A két hatalmas fekete medve az otthonuk és a kifutójuk építése miatt néhány hónapig Szófiában „vendégeskedett”, majd miután az év elején visszatértek Veszprémbe, két fiatal mackót is lakótársul kaptak – írta a Magyar Nemzet.

Fotó: Kovács Bálint

A legendás Afrika-kutató nevét őrző, 33 hektáros park területén a Modern városok program költségvetéséből elnyert támogatás felhasználásával új oroszlánkifutó is épült, az Afrika-Szavanna parkban élményjátszóteret alakítottak ki és elkészült az állatkert oktató és rendezvényháza is.

Fotó: Kovács Bálint

A Balatonhoz legközelebb eső turisztikai élményhely – amely elsősorban a gyerekes családoknak jelent akár egy egész napos kirándulást – a kölyökdzsungel kivételével novemberben hétköznapokon, hétvégén, de még ünnepnapokon is várja a látogatókat.

Fotó: Kovács Bálint

Néhány napja pedig megérkezett Ramszesz, egy tekintélyes kiállású dromedár csődör, a dromedár lányok nagy örömére – adta hírül az Állatkert közösségi oldalán. Európa egyik legszebb és legnagyobb dromedárja hatalmas, és ezért csak egy speciális zsiráf szállítóban fért el kényelmesen, így utazott Németországból a Veszprémi Állatkertbe. Az állat csupán látogatóba jött, hogy elnyerje a nőstények szívét és az állatkert bízik udvarlása sikerességében.

Fotó: Kovács Bálint

Halloween-kor tökfaragó versenyt tartottak a gyermekek számára, és a zsűrinek nehéz dolga volt a kreatív töklámpások láttán, amelyek mindegyike csoda ügyes kezek munkájának bizonyult. A Töklámpás szépségversenyen végül 14 gyermek lámpása kapott díjat.

Fotó: Kovács Bálint

Az Állatkertben nem csak a fák és növények öltöztek őszi ruhába, a barátságos hangulatot fokozva a dolgozók dísztökökkel csinosították ki a sétányokat, így még színesebb sétában lehet része az idelátogatóknak. Érdemes kihasználni az őszi napsütést egy kellemes állatkerti barangoláshoz.

Fotó: Kovács Bálint

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva