likeBalaton.hu | 2020.10.17. 08:00
Mi lesz a zenével, a (balatoni) fesztiválokkal? Zenészek és szakértők mondják el
Mi lesz a (balatoni) fesztiválokkal? A zenészekkel? Mi lesz a zenével? A Music Hungary Konferencia igyekszik újraindítani a zeneipart és szembenézni az új kihívásokkal, amiket 2020 hozott.

Mi lesz a koncertekkel, a zenészekkel vagy épp a zenekaros pólókkal? Lesznek?

Az idei év, bárhogy is nézzük a COVID éve, a zenei szektor naptárjában talán nem is fog szerepelni majd a memoárokban. Átszervezések, lemondások, gazdasági zátonyok, szigorítások, tiltások. A „vis major” mega szintű megvalósulása és újraértelmezése. Kevesen éltünk meg korábban ennyire nehéz időszakot, kevesen éreztük magunkat ennyire segítség nélkül hagyva. Mikor, ha nem egy ilyen évben van a legnagyobb szükség egymásra és összefogásra? Mikor, ha nem egy ilyen évben van a legnagyobb szükség a szakmai párbeszédre?

A Music Hungary Konferencia minden évben a szakmai diskurzus tere, és idén sem lesz ez másként. Elengedhetetlen, hogy együtt próbáljuk újraindítani a zeneipart, közösen nézzünk szembe az új kihívásokkal, amiket 2020 elénk görgetett, ezért, amíg a törvényi szabályozás engedi, a Konferenciát továbbra is élőben, a veszprémi Hangvillában tartjuk meg. Úgy érezzük, hogy ebben a helyzetben is szükség van a találkozásra, hogy igazi diskurzusok induljanak, melyekkel előrébb mozdul a zeneipar. Találkozzunk november 9-10-én Veszprémben, Európa 2023-as Kulturális Fővárosában! – közölték konferencia szervezői.

Arról, hogy Veszprém lesz Európa Kulturális Fővárosa 2023-ban, itt írtunk.

Érdemes szétnézni Veszprémben, ha már ott jársz, itt mutatjuk, hogy merre indulj!

Fotó: Kovács Bálint / Veszprém-Balaton 2023 hivatalos

A programok között szól lesz arról, hogy…

mennyire vonzó manapság a zenei pálya a fiatalok körében, hogy mi lesz a koncertjegyekkel általánosságban és gazdasági szempontból, hogy milyen mentőcsomagok várnak a zeneiparra a kialakult helyzetben, és hogy ez hogyan érinti a közönséget, azaz bennünket, zenhallgatókat, hogy mi köze van a zöld gondolkodásnak és a környezetvédelemnek a zenéhez, s hogy milyen új távlatok nyílnak a zenekari merch terén, azaz még mindig divatolunk, és szívesen viselünk előadói, zenekaros pólókat, s mindez még mindig menő!

A leghitelesebb szakmai szereplők szólalnak meg, mindannyiunkhoz, a zenekedvelő közönséghez is szólva november 9-10-én a veszprémi Hangvillában! Program itt!

 

Fotó: Fejes László, a Tankcsapda dobosa egy korábbi Music Hungary Konferencián
Fotó: Music Hungary Szövetség hivatalos

 

Nyitókép: Strand Fesztivál hivatalos sajtófotó

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva