Juhász-Léhi István/veol.hu | 2023.02.18. 18:00
Nagy öröm volt a kis vörös panda érkezése Veszprémben
A Veszprémi Állatkert látogatóinak legnagyobb kedvencei, az újszülött kisállatok 2022-ben is számos örömteli pillanatot okoztak.

Visszatekintve a tavalyi évre, az egyik legnagyobb öröm a látogatók és a munkatársak számára egyaránt a kis vörös panda születése volt. A Veszprémi Állatkert történetében először született pandakölyök (más néven vörös macskamedve). A kisállatot, mivel anyja nem nevelte, a világ egyik legjobb pótmamája, Marokházi Katalin vette szárnyai alá.

Forrás: Veszprémi Állatkert

 

Új tagját köszönthette a lámacsalád is Pedro, a kis csődör személyében. Hazánk legnagyobb kétpúpúteve-csapata tavasszal újabb három csikóval bővült, és márciusban látta meg a napvilágot a legkisebb gyűrűsfarkú makikölyök.

Forrás: Veszprémi Állatkert

 

Népesebb lett az alpakák, a magyar parlagi szamarak, a szibériai kőszáli kecskék és a dzseládapáviánok családja is. Érdekesség, hogy Magyarországon csak állatkertünkben tekinthető meg tenyészcsapat ebből a különleges páviánfajból.

Forrás: Veszprémi Állatkert

 

Ramszesz, a csődör dromedár vendégszereplésre érkezett az állatkertbe Németországból még 2020 szeptemberében, azzal a céllal, hogy meghódítsa a veszprémi dromedárkanca szívét. Udvarlása sikeresnek bizonyult, ugyanis tavaly két bájos dromedárcsikóval bővült az állatkerti csapat.

Fotós: Veszprémi Állatkert

 

A 2022-ben érkezett, a Veszprémi Állatkertben korábban még nem látott vöröslábú kígyászdarvak rögtön fészeképítésbe kezdtek, és hamarosan fiókájukat gondosan terelgető, büszke szülőkké váltak.

 

Veszprémbe tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Veszprémi Állatkert

 



 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva