likeBalaton.hu | 2023.09.21. 14:00
Nézd meg, hogyan másznak a falra Veszprémben az artisták!
Szeptember 21-én este 19.00 óra után izgalmas meglepetésben lehet része az arra járóknak Veszprémben a Lordok Háza környékén. Ekkor ugyanis a Together! cirkuszi sorozat artistái építik be a teret, és gyakorolnak a szombati Nagy Finálé előadására.

19 óra után – a fénypróba keretében – megvilágítva is megnézhető lesz a legtöbb jelenet, például

a 22 méter magasban függesztett faltáncosok, a 6 méter magas kínai rúdon szaltózó akrobaták és a tér több pontján feltűnő artisták, zsonglőrök, tűztancosok.

Mindenki szeretné átélni az artisták mutatványát
Fotó: EKF

Performansz részesei lehetünk

Ritkán látható, rendkívül izgalmas és látványos cirkuszi előadássorozat varázsolja el a nagyérdeműt Veszprém különböző terein a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program részeként az elkövetkező napokban.

Az ingyenes programfolyam vasárnap, az Óváros téren indult, de a java még ezután következik: 22-én az Eleven cirkuszi múzeum című performansz részesei lehetünk, szeptember 23-án pedig

egy nagyszabású záróeseménnyel, a Nagy Fináléval fejeződik be a Together! sorozat, mely a budapesti Inspirál Cirkuszközpont szervezésében jön létre.

Cirkollektív – Tiéd a tér! néven fut immár második éve az a komplex program, amelyet a Magyar Zsonglőr Egyesület szervez a Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program keretében. A Cirkollektív célja, hogy a közösségi cirkusz, mint alternatív pedagógiai és szabadidős forma meghonosodjon Veszprémben. Ehhez rendszeres zsonglőr klubok, animátor képzések, táborok és a Jutasi Piknik eseménysorozathoz való kapcsolódás képezik a projekt elemeit.

Az Európa Kulturális Fővárosa által indított és harmadik éve sikeres Jutasi Piknik és Olimpia szeptember 22-i eseménye a közösségi cirkuszé, melyet a Magyar Zsonglőr Egyesület az Agóra Veszprém Kulturális Központtal közösen szervez a Deák Ferenc Általános Iskola előtti parkban. Ehhez csatlakozik most kiemelt attrakcióként a Together! program nemzetközi csapatának kortárs cirkuszi produkciója.

Nyitókép: EKF – hivatalos

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva