likeBalaton.hu | 2022.04.07. 12:00
Óriási országimázs-építési lehetőség a Veszprém-Balaton 2023 EKF
Stratégiai partnerként működik együtt a Magyar Turisztikai Ügynökség és a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. a jövő évi Európa Kulturális Fővárosa program minél sikeresebb megvalósítása, valamint Veszprém város és a Bakony-Balaton régió további turisztikai fejlődése érdekében.

A kölcsönösen fontos céloknak a megvalósítását segíti az a megállapodás, amelyet Könnyid László, a Magyar Turisztikai Ügynökség vezérigazgató- helyettese, valamint Markovits Alíz, a Veszprém-Balaton 2023 Zrt. vezérigazgatója írt alá.

A Veszprém-Balaton 2023 Európa Kulturális Fővárosa program elsődleges célja a régió kulturális kínálatának, sokszínűségének és nemzetközi dimenziójának bővítése, hogy a helyben élők és az oda látogatók a kulturális élet minél szélesebb kínálatához férhessenek hozzá. Ezt segíti és szolgálja a régió turisztikai vonzerejének további erősítése, valamint a rendezvénysorozat nemzetközi népszerűsítése.

Páratlan kulturális, természeti és turisztikai értékek Veszprémben
Fotó: Mészáros Annarózsa

 

A két szervezet közös meggyőződése, hogy a program egyedülálló lehetőség nemcsak a régió, de egész Magyarország imázsépítésére.

Egymással együttműködve még hatékonyabban tudják segíteni az EKF programok sikerét és a regionális turizmus fejlődését, ezért 2022. március 31-én stratégiai partnerségi megállapodást írtak alá a közös célok elérése érdekében a Magyar Turisztikai Ügynökség székházában.

A két szervezet a szakmai együttműködésen túl több közös kommunikációs és promóciós kampányt tervez, nemzetközi turisztikai partnerek bevonásával.

A sokoldalú Veszprém

Az aláírás kapcsán Markovits Alíz elmondta, a 2023. január 21-ével induló kulturális év sikere érdekében fontos lépésnek tartja, hogy a VEB2023 EKF immár a hazai turizmus legmeghatározóbb szakmai szereplőjét, a Magyar Turisztikai Ügynökséget is stratégiai partnerként tudhatja maga mögött.
– A most aláírt megállapodás nemcsak a kulturális rendezvénysorozatot segíti, hozzájárul ahhoz is, hogy az elmúlt időszakban kényszerűen csökkenő turizmus az EKF programjainak erejét is felhasználja ahhoz, hogy új lendülettel ismét erősödjön – mondta a VEB2023 EKF vezérigazgatója.

Könnyid László vezérigazgató-helyettes az együttműködés fontosságát hangsúlyozta, és kiemelte: Az Európa Kulturális Fővárosa cím 2023-ban nemcsak a városra, hanem az egész térségre, sőt végső soron a teljes turisztikai szektorra és a magyar gazdaságra is pozitív hatással lesz. A programnak köszönhetően még nagyobb figyelem irányul Veszprémre és környékére, az elmúlt évek fejlesztései pedig hozzájárulnak a város turisztikai vonzerejének, és az egész térség ismertségének a növeléséhez. Veszprém és a Bakony-Balaton olyan sokoldalú, négyévszakos desztináció, amely kulturális, természeti és vallásturisztikai adottságai révén is érdemes az Európa Kulturális Fővárosa címre.

Nyitókép: Kovács Bálint/EKF 2023

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva