veol.hu / Rimányi Zita | 2023.03.18. 12:00
Régi kedvenceink, a Mézga család tagjai színpadi vígjátékban
A Mézga család című zenés színpadi vígjátékban a Veszprémi Petőfi Színház vasárnapi premierjén az eredeti mű alapján elevenednek meg a közkedvelt karakterek. Találkozhatunk Géza, Paula, Kriszta, Aladár, Blöki, Maffia és Máris szomszéd meghatározó alakjával, de felbukkan a jövőből is egy rokon: MZ/X. 

A nagy érdeklődésre tekintettel, március 19-én dupla bemutató során, 15 és 18 órától láthatja a közönség a társulat újabb gyermekelőadását, A Mézga család című kultikus mesejátékot.

Az előadásban Paula szerepét Módri Györgyi jeleníti meg a színpadon, Kőrösi Csaba játssza a férjét, Gézát, Hirschl Laura lesz a lányuk, Kriszta, Győry Zsombor és Tar Benedek – váltott szereposztásban – Aladárként lép színre. Kulcsár-Székely Attila és Cservenák Vilmos alakítja a házsártos szomszédot, Keller Márton a család okos kutyáját, Szederjesi Teodóra a fekete macskát. Máté P. Gábor igyekszik megoldani gondjaikat utópisztikus módszereket küldve, ő képviseli a sci-fi szálat. S szárnyalhat a kedv, mint a kacsamadár, ahogy a tévés rajzfilmsorozat főcímdalából még sokak fülében cseng a híres sor.

A Mézga család című előadásban az anyát alakító Módri Györgyi örül, hogy így nosztalgiázhat, szerinte mulatságos lesz a darab minden generációnak, a mai gyerekek éppúgy élvezhetik, mint szüleik, nagyszüleik annak idején. Korábban ő is figyelemmel követte a rajzfilmsorozatot, most a szerepe miatt újra megnézte a részeit, hogy a megrajzolt figurát valósághűen tudjam megeleveníteni a színpadon. A nézők közül többen jelezték a színészeknek, hogy hasonlóképp felkészülnek a bemutatóra, felelevenítették a Mézga-történettel kapcsolatos emlékeiket. Kedves humora ma is hat, ezúttal pedig bábjáték is szerepet kap benne.

A mesejáték Szűcs Gábor Jászai Mari-díjas művész rendezésében kerül színpadra. Oberfrank Pál, a napokban Kossuth-díjjal elismert színházigazgató szerint a darab bemutatja a szülők és a gyermekek kapcsolatát, bájos, mulatságos karakterek párbeszédein, kis küzdelmein keresztül, miközben sorjáznak a szállóigék, és végül egy apró színházi csoda születik. A tévés sorozat mai változata kerül a veszprémi színpadra. A kivételesen nagyszerű, tehetséges munka, amely a mai napig ott él az emberek fejében. Ha több generáció tagjai megkérdezzük, akkor kiderül, hogy tulajdonképpen a nemzeti kollektív tudatba épült be a tipikus magyar család esszenciájaként létrehozott, híres, képzeletbeli család, a sorsa a maga fordulataival, karaktereivel, gondolataival, vicceivel és természetesen a főcímdalával – állítja a rendező.

Forrás: veol.huMegosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva