likeBalaton.hu | 2023.03.14. 19:00
Oberfrank Pál, a veszprémi színház igazgatója Kossuth-díjat kapott
Az érdemes művész is átvehette a kitüntetést Kossuth-díjat a március 15-i nemzeti ünnep alkalmából.

Oberfank Pál, Veszprém városának színházigazgatója, Jászai Mari-díjas sznművész ma Kossuth-díjat vehetett át a március 15-i, nemzeti ünnep alkalmából.

– Nagyon büszkék vagyunk Színházunk igazgatójára, Oberfrank Pálra, aki a mai napon a magyar kultúra művelésének és ápolásának elismeréséért járó legmagasabb állami kitüntetésben, Kossuth-díjban részesült. Szívből és szeretettel gratulálunk – adta hírül a Veszprémi Petőfi Színház.

Fotó: Veszprémi Petőfi Színház hivatalos

Oberfrank Pál kivételesen értékes művészi pályafutása, színpadon, képernyőn és mozivásznon egyaránt emlékezetes és sikeres alakításai, a magyar kultúra közvetítése iránt elkötelezett, értékteremtő és a kulturális életet gazdagító művészi és vezetői munkája elismeréseként vehette át a Kossuth-díjat.

 

 

Obefrank Pál portréja

Jászai Mari-díjas színművész, rendező, érdemes művész 1964. május 3-án született Budapesten. A Külkereskedelmi Főiskola áruforgalmi szakát 1986-ban végezte el, majd egy évig a Nemzeti Színház stúdiósa volt. 1987-ben felvették a Színház- és Filmművészeti Főiskolára (ma: Egyetem), ahol 1991-ben szerzett diplomát. Ezután 17 évig a Vígszínház tagja volt, 2008-ban szabad foglalkozású színművész lett, és elindította a Pilinszky János Irodalmi Kávéházat. 2010-ben megpályázta és elnyerte a Veszprémi Petőfi Színház igazgatói posztját, a színházat azóta vezeti. Számos színpadi alakítás fűződik nevéhez, filmekben és tévéfilmekben szerepel, rendszeresen rendez, és több önálló estje volt. 2014 és 2016 között tanított a Kaposvári Egyetem Színházi Intézetében. 2013 óta a Magyar Teátrumi Társaság alelnöke, 2015-től a Vidéki Színházigazgatók Egyesületének elnöke. 2011-ben Őze Lajos-díjat, 2013-ban Jászai Mari-díjat, 2019-ben érdemes művész címet kapott. 2012 óta Nagykovácsi díszpolgára, 2021-ben Gizella-díjat vehetett át. 2013 óta a Magyar Művészeti Akadémia (MMA) rendes tagja.

 

 

 

 

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Veszprémi Petőfi Színház hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva